Neovisni novinarski portal
29.10.2020.
SCENA
Django Django pojačavaju line-up INmusic festivala

Django Django pojačavaju line-up INmusic festivala

Britanski sastav dolazi na najveći hrvatski open-air festival koji će biti održan od 20. do 22. lipnja na zagrebačkom Jarunu.

django

Django Django

Najprepoznatljiviji zahvaljujući svojim energičnim nastupima i istoimenom albumu prvijencu iz 2012. godine, britanski art-rockeri Django Django već su pomeli glazbenu scenu, a s novim albumom kreativna četvorka stižu na jedanaesto izdanje INmusic festivala.
Nepogrešivim osjećajem za harmonije i melodije Django Django konstantno pronalaze magičnost u prostorima između različitih vrsta glazbe, te se pritom nikada ne ponavljaju. Drugi album, “Born under Saturn” iz 2015. godine odiše samopouzdanjem i iskustvom, a osjeća se i odmak od ranijih ‘uradi sam’ korijena, dok je sva maštovitost i kreativnost prvotnog albuma još uvijek prisutna i to u mnogo većoj mjeri. O uspješnosti prvog albuma ”Django Django” dovoljno govori činjenica da je proglašen jednim od najboljih albuma godine od strane glazbenih časopisa Rolling Stone i NME te je nominiran za prestižnu Mercury nagradu.
”Born under Saturn” već je našao put do svoje publike, a album je najavljen singlom “First Light” čiji tutnjajući bas glasno šalje poruku da se Django Django vratio i misle ozbiljno. Članovi benda upoznali su se na studiju umjetnosti te ne iznenađuje činjenica kako veliki trud ulažu u svoje video spotove. Django Django donose glazbu koju je dobro i slušati i gledati! – Jednom kad smo ušli u studio odmah nam je bilo jasno da će to biti izdanje s boljim i jačim zvukom” – izjavio je basist Jim Dixon.
Jedanaesto izdanje INmusic festivala pršti kreativnim izvođačima te će uz Django Django publika uživati uz Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi, My Baby i mnogi drugi. INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu.


VEZANE VIJESTI