Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
SCENA / UKRATKO
Dinosaur Jr.

Dinosaur Jr. u nastupaju zagrebačkoj Tvornici 24. lipnja

Dinosaur Jr.
Dinosaur Jr.

Dinosaur Jr.

Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih američkih alter rock bandova, kultni Dinosaur Jr., nastupit će 24. lipnja u Tvornici kulture gdje će ujedno publici predstaviti nove pjesme koje će se naći na nadolazećem studijskom albumu čiji se izlazak očekuje početkom kolovoza.

Tako će taj zagrebački klub još jednom, nakon 2013., ugostiti band koji je izvršio utjecaj na indie i alternativnu gitarističku scenu u posljednjih 25 godina.
U svojoj orginalnoj postavi (J. Mascis, Lou Barlow i Murph) Dinosaur Jr. podsjetit će fanove na svoj bogati katalog, a hrvatska publika bit će jedna od prvih u svijetu koja će uživo provjeriti nove Dinosaur materijale s obzirom da band na ljetnoj turneji svira uglavnom kraće setove na velikim festivalima, a koncert u Tvornici bit će im jedan od rijetkih samostalnih klupskih nastupa.
Dinosaur Jr. u karijeri su objavili 10 studijskih albuma, od istoimenog prvijenca 1985. do sjajnog “I Bet On Sky” iz 2012. Djelovali su u dvije faze. Prva je trajala od 1984. do 1997. kada se razilaze zbog kreativnih razmimoilaženja. Nakon osam godina pauze originalan trojac ponovo se skupio 2005. godine i nastavio s radom realiziravši tri studijska izdanja kojima će se na ljeto pridružiti i četvrto. Ovo je treći put da Dinosaur Jr. nastupaju u Zagrebu, a prvi put su nastupili 2009. u klubu Boogaloo.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI