Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
IZDVOJENO / UKRATKO
Danas u Splitu, u Zlatnim vratima: “Građanski sat – u obranu demokracije!”

Danas u Splitu, u Zlatnim vratima:
“Građanski sat – u obranu demokracije!”

gsatPlatforma 112 i Antifašistička liga nastavljaju sa serijom javnih tribina “Građanski sat – u obranu demokracije!”. Na današnjoj (četvrtak 24. ožujka u 18 h) tribini u Splitu, u Kinoteci Zlatna vrata, Dioklecijanova 7, govorit će Olja Savičević Ivančević, Urša Raukar, Vesna Teršelič i Jurica Pavičić, a moderirat će ju Marina Škrabalo iz GONG-a i Eugen Jakovčić iz Documente – Centra za suočavanje s prošlošću.

Tribina će, najavljuju organizatori, biti prilika za otvoreni razgovor o aktualnoj krizi demokracije u Hrvatskoj i Europi te konkretnim građanskim akcijama za obranu ustavnih vrijednosti mirotvorstva, socijalne pravde, pluralizma, poštivanja ljudskih prava i sloboda te ukupne vladavine prava.
Splitska tribina treća je u nizu građanskih satova u obranu demokracije širom Hrvatske kao poticaj građanima raznolikih svjetonazora i stilova života, no koje povezuje briga za ustavne vrijednosti, za otvoreni razgovor o aktualnoj krizi demokracije i konkretnim građanskim akcijama koje je mogu ublažiti, ako ne i otkloniti, kažu organizatori.
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI