Neovisni novinarski portal
2.3.2021.
SCENA / UKRATKO
Angus Young i Axl Rose (Wikipedia)

Axl Rose zamijenit će Briana Johnsona u AC/DC

Angus Young i Axl Rose (Wikipedia)

Frontmen Guns N’ Rosesa boravio je u Atlanti prethodnih dana. Službeno je bio na probama, samo što se saznalo da nije bio na probama Guns N’ Rosesa, već australskih rock giganata.

Angus Young i Axl Rose (Wikipedia)

Angus Young i Axl Rose (Wikipedia)

Kako javlja Atlanta Radio 100.5, a prenio UltimateGuitar.com Axl Rose priključit će se grupi AC/DC kako bi pjevao umjesto Briana Johnsona na ostatku ovogodišnje američke turneje. Liječnici su od frontmana AC/DC, Briana Johnsona, tražili da odmah prekine turneju, zbog velikog rizika od potpunog gubitka sluha uslijed izloženosti velikoj buci.
Axl je tijekom vikenda primijećen u Atlanti gdje je dolazio na probe, ali ne od Guns N’ Roses. Glasine su se počele širiti nevjerojatnom brzinom da bi radijski DJ Jason Bailey u eteru obznanio kako mu je “jako, jako dobar izvor” potvrdio da su spekulacije točne: -Ono što je meni kazano glasi da se Axl sastajao s AC/DC jer je i više nego izvjesno da će on biti frontmen grupe za ostalih 10 američkih koncerata, uključujući i nastup u Atlanti”, izjavio je Bailey i nastavio: “Angus je jako crno-bijeli lik. U smislu, Brian zbog zdravstvenih razloga ne može više biti frontmen benda. Johnson je planirao otići u mirovinu nakon posljednje turneje, ali grupa želi nastaviti s koncertima i stvarati glazbu. Dakle, ako ne možeš, mi cijenimo tvoje dosadašnje usluge, ali show mora ići dalje. Oni su u gradu i ovdje su održavali audicije. I onda je Axl došao. No, ponavljam, to je informacija iz mog izvora.
Od objave njihovog posljednjeg albuma “Rock or Bust” 2014. godine, AC/DC prati loša sreća, pa je tako prvo ritam gitarist i jedan od osnivača ovog velikog benda, Malcolm Young, morao odustati od sudjelovanja na albumu zbog dijagnosticirane demencije. Na snimanju ga je zamijenio njegov nećak Stevie Young. Potom je, nakon što je album snimljen, bubnjar Phil Rudd bio je uhićen zbog posjedovanja droge i prijetnji ubojstvom, pa ga je na turneji zamijenio bivši bubnjar Chris Slade, koji je s bendom svirao u ranim devedesetima.
Američka turneja “Rock or Bust” započela je u veljači koncertom u Tahomi, u državi Washington. Nakon američke, na redu je europska turneja.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI