Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
KULTURA
Aprililili ili ‘Za satiru spremni’ na Zrinjevcu

Aprililili ili ‘Za satiru spremni’ na Zrinjevcu

Za satiru spremniU organizaciji inicijative ‘Za satiru spremni’ ovog petka, 1. travnja od 18 sati na zagrebačkom Zrinjevcu, održat će veliki skup u za slobodu satire, humora i umjetničkog izražavanja.

Inicijativa ‘Za satiru spremni’ formirana je povodom sustavnih napada na slobodu izražavanja u javnom prostoru i pokušaja javne stigmatizacije satire kao takve, što je kulmuniralo cenzurom Montiranog Procesa na HTV-u. Inicijativu čine organizacije civilnog društva udružene u Platformu 112, udruga Domino i Hrvatsko novinarsko društvo, te hrvatski satiričari. Pozivaju se svi građani i građanke koji su spremni stati u obranu slobode govora i političke satire kao dosega slobodnog demokratskog društva da se pridruže inicijativi na Zrinjevcu  kako bi uz mnogo politički nekorektnog humora proslavili Aprililili, praznik smijeha, ali i poslali jasnu poruku da su svi Za satiru spremni!

Program na Zrinjevcu će voditi stand up komičar Ivan Šarić, uz podršku satiričara: News Bar, Sprdex, Nik Titanik, Ja Zmaj, Siniša Mareković, Di su pare?, Ćaća se vrača. Najavljuje se i sudjelovanje brojnih glazbenika i drugih umjetnika.

Pripremu događaja pratite na Facebook eventu: Za satiru spremni!


VEZANE VIJESTI