Neovisni novinarski portal
24.10.2020.
EKOLOGIJA / UKRATKO
Vransko jezero: Naučite napraviti super fotku i osvojite besplatni let u močvaru.

Vransko jezero:
Naučite napraviti super fotku i osvojite besplatni let u močvaru.

slika_fotoEvo jedne zanimljive radionice na kojoj se nešto može naučiti, a usput i osvojiti besplatan let avionom – u močvaru.

– Naučite kako napraviti super fotku na radionici fotografiranja u prirodi. Svi su dobrodošli! Pozivamo Vas da se uključite u obilježavanje Svjetskog dana močvarnih staništa kroz sudjelovanje u međunarodnom fotografskom natjecanju na temu “Močvare su važne za održivo življenje” u organizaciji tajništva Ramsarske konvencije. Osvojite besplatan let u bilo koje močvarno područje na svijetu! – pozivaju iz Parka prirode Vransko jezero na sutrašnju radionicu (subota 27. veljače 2016.)

– Više od milijardu ljudi živi od vlažnih staništa. Život od ribolova, uzgajanja povrća, putovanja i turizma ovisan je od vlažnih staništa. Takva staništa su od velike važnosti radi svojih ekoloških svojstava, funkcija i gospodarskih vrijednosti. Predstavljaju jednu od najvećih vrijednosti biološke i krajobrazne raznolikosti, jer je uz njih vezano više od 40 posto vrsta biljaka i životinja – ističe Ivana Ribić, stručna suradnica za edukaciju u JUPP Vransko jezero.
Javna ustanova Park prirode „Vransko jezero“ i Foto kino video klub Zadar  organiziraju jednodnevnu radionicu FOTOGRAFIRANJA U PRIRODI koja će se održati u Parku prirode Vransko jezero uz stručno vodstvo djelatnika Parka i mentorstvo profesionalnog fotografa. Na radionici će sudjelovati i predstavnici Foto kluba Šibenik i Foto kluba Murter te učenici s profesorom Tomislavom Grzunovom iz Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar.
– U međunarodno natjecanje se mogu uključiti mladi između 15 i 24 godina a na radionicu su dobrodošli svi zainteresirani! Sa sobom obavezno ponesite fotoaparat, hranu i vodu te obucite čvrstu obuću.  Radionica će se održati u subotu 27. veljače 2016. Okupljanje je u 9 sati na kolodvoru u Biogradu – kažu u PP Vransko jezero.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI