Neovisni novinarski portal
14.6.2021.
SCENA / UKRATKO
Slayer i Anthrax 1. lipnja dolaze u Zagreb

Slayer i Anthrax 1. lipnja dolaze u Zagreb

Metal titani Slayer i Anthrax dolaze zajedno, na prvi takav nastup kod nas, u srijedu 1. lipnja u Paviljon 9 Zagrebačkog Velesajma.

Metal titani Slayer i Anthrax dolaze zajedno, na prvi takav nastup kod nas, u srijedu 1. lipnja u Paviljon 9 Zagrebačkog Velesajma.

Anthrax

Anthrax

Obje grupe su na velikim svjetskim turnejama na kojima promoviraju nove albume objavljene nakon višegodišnje studijske pauze. U ovom paketu uspješno su poharali Europu prošle jeseni na rasprodanoj turneji, a ovoga ljeta će u toj kombinaciji odraditi svega nekoliko koncerata, uključujući ovaj u Zagrebu 1. lipnja.
U Hrvatsku se vraćaju nakon točno 3 godine. Slayer su u lipnju 2013. nakrcali Tvornicu Kulture na samostalnom koncertu, dok su u srpnju te iste godine Anthrax nastupili ispred Iron Maiden u zagrebačkoj Areni.
Kalifornijski Slayer, bez sumnje jedan od naznačajnijih metal bendova u povijesti, proteklih je godina proživio neke dramatične trenutke. U 2013. Ostali su bez osnivača i gitarista Jeffa Hannemana, nakon čega su 2015. objavili zapaženo izdanje “Repentless”. Naravno, na novom zagrebačkom koncertu odsvirat će presjek bogate karijere u kojoj centralna mjesta drže remek-djela žanra “Reign In Blood”, “South Of Heaven” i “Seasons In The Abyss”.

“For All Kings” jedanaesti je album njujorške petorke Anthrax i bit će službeno objavljen upravo danas. Bend predvođen osnivačem Scottom Ianom na sceni je, kao i Slayer, od 1981. godine. Prvotno zapaženi kao bend koji je najuspješnije križao speed metal s trashom, u kasnijim su fazama znali ući u groove metal vode, pa čak i u grunge pogotovo kad je taj zvuk bio na vrhuncu. Raznolikoj publici ostali su pak ponajviše upamćeni nakon suradnje s hip hop legendama Public Enemy na obradi singla “Bring The Noize”.
Ulaznice u prodaju idu u ponedjeljak 29. veljače po early bird cijeni od samo 190 kuna. Ta cijena vrijedi zaključno s 9. ožujkom, a od 10. ožujka penje se na 220 kuna. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta cijena ulaznica će iznositi 250 kuna. U prodaju za ovaj koncert biti će pušteno samo 2,500 ulaznica. Prodajna mjesta u Zagrebu: Dirty old shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13, Aquarius CD Shop, Varšavska 13 te u Rijeci: Dallas Music Shop, Splitska 2a i www.eventim.hr
Tags: ,

VEZANE VIJESTI