Neovisni novinarski portal
23.10.2020.
GOSPODARSTVO / UKRATKO
Šibenski AluTech dobio bespovratna sredstva za dovršenje projekta

Šibenski AluTech dobio bespovratna sredstva za dovršenje projekta

Iz Fonda za sufinanciranje EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini Javnoj ustanovi Razvojna agencija Šibensko–kninske županije dodijeljeno je 1.245.509,54 kune za sufinanciranje projekta Razvojno-inovacijskog centra AluTech u Šibeniku.

IMGP8557
Ova bespovratna sredstva predstavljaju 60 posto udjela sufinanciranja Razvojne agencije i partnera od 2.080.849,23 kuna, a što je ujedno i maksimalan mogući iznos koji je Razvojna agencija iz navedenog fonda mogla dobiti. Ostvarenim sredstvima Razvojna agencija će izvršiti povrat sredstava partnerima koji su sufinancirali projekt i to ponajprije Šibensko – kninskoj županiji. Naime, kao partneru s najvećim udjelom u sufinanciranju projekta (75 posto), Šibensko-kninskoj županiji će se izvršiti povrat od 932.328,53 kuna
Razvojno-inovacijski centar AluTech organiziran je u okviru Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije. Središnja agencija za financiranje i ugovaranje odobrila je u okviru IPA programa sredstva za njegovo uređenje i opremanje. Uz sredstva EU (milijun eura), projekt sufinancira i Šibensko-kninska županija. Centar je ukupne veličine oko 800 metara četvornih.
Prostor čine laboratorij za ispitivanje kvalitete aluminijskih proizvoda i ostalih proizvoda od metala, konstrukcijski biro i radionica za konstruiranje i izradu modela finalnih proizvoda, izložbeni prostor za inovatore, konferencijska dvorana namijenjena obrazovanju poduzetnika ponajprije u području novih tehnologija – 3D konstrukcija proizvoda i priprema za CNC proizvodnju, održavanju sastanaka, prezentacija, zatim centar za obnovljive izvore energije, centar za klastere i ured za EU projekte.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI