Neovisni novinarski portal
29.10.2020.
IZDVOJENO
Saša Runjić (foto: HRT)

Saša Runjić:
Svaki neutemeljeni napad na HRT je ujedno izravan udar na demokraciju

Saša Runjić (foto: HRT)
Saša Runjić (foto: HRT)

Saša Runjić (foto: HRT)

– Republika Hrvatska je demokratska zemlja, a u svakoj demokratskoj zemlji su mediji jedan od stupova demokracije. Pogotovo neovisni javni servisi, dakle Hrvatska radiotelevizija. Stoga je svaki neutemeljeni napad na HRT ujedno izravan udar na demokraciju. A izjave gospodina Karamarka su neutemeljene, netočne i paušalne. Ja ih odbacujem. Međutim ako gospodin Karamarko ili bilo tko drugi ima pritužbe na rad nas kao javnog neovisnog medija postoji vrlo precizna procedura utvrđivanja je li tome tako. Međutim, u toj proceduri se moraju iznositi argumenti. Do tada ovo smatram pritiskom na naš rad – kazao je ravnatelj programa Hrvatske radiotelevizije (HRT) Saša Runjić.

Ravnatelj Runjićreagirao je na izjavu potpredsjednika Vlade RH i aktualnog čelnika Hrvatske demokratske zajednice T. Karamarka, a koju je s lakoćom izrekao u Orebiću na jednom od svakodnevnih skupova te stranke. Kako upozoravaju mnogi u Hrvatskoj, vladajuća koalicija i njeni čelnici su dolaskom na vlast počeli s nasrtajem na medije. Nakon napadaja na neprofitne medije, očito je došao red i na javni servis, odnosno Hrvatsku televiziju, a slične se ‘akcije’ HDZ-a i satelita mogu očekivati i u slučaju Hrvatske izvještajne agencije (HINA), kako se predviđa.
– Neka me jasno čuju da ta Hrvatska televizija jedne političke opcije, jedne stranke – nije javni servis, ona nije ono što bi trebala biti jer živi upravo na tome što je vi plaćate – 1,3 milijuna kuna godišnje da nam lažu i da nas čine luđacima zato što smo domoljubi. Da karikiraju sve ono što govorimo i da nas sotoniziraju? Bit će promjena na Hrvatskoj televiziji! To neka znaju!’ – zaprijetio je u Orebiću T. Karamarko. 
Kako se ističe, Karamarko ne nastupa samo kao čelnik političke stranke u predizbornoj kampanji (ovaj put za čelno mjesto HDZ-a), već visoki dužnosnik Vlade RH. Time se njegova orebićka izjava može smatrati izravnim nasrtajem na demokratski poredak Republike Hrvatske, kako su zaključili i na HRT-u.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI