Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
UKRATKO
Potpisani prvi ugovori za subvencije gospodarstvenicima iz županijskog proračuna

Potpisani prvi ugovori za subvencije gospodarstvenicima iz županijskog proračuna

subvencije 1

Šibensko-kninska županija, u okviru mjera poticanja gospodarstva i gospodarskih aktivnosti, dodijelila 15 subvencija za stručno osposobljavanje zaposlenika i marketinške aktivnosti.

U cilju poticanja razvoja maloga gospodarstva, Šibensko-kninska županija donijela je Program za dodjelu subvencija gospodarskim subjektima u 2016. godini, temeljem kojeg se sufinanciraju troškovi registracije poslovnog subjekta, stručnog osposobljavanja zaposlenika i marketinških aktivnosti tvrtki registriranih na području županije.
Temeljem Javnog poziva, objavljenog u veljači ove godine, odobrena je subvencija za 15 podnositelja zahtjeva. Trinaest subvencija je odobreno za sufinanciranje marketinških aktivnosti, a dvije za stručno osposobljavanje.
Župan Goran Pauk i korisnici subvencija kojima su odobrena sredstva  danas su potpisali Ugovor o dodjeli subvencije. Korisnici subvencija su vlasnici obrta, društava s ograničenom odgovornošću do 250 zaposlenih i proizvodno uslužne zadruge koji su registrirani i djeluju na području Šibensko-kninske županije, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 57.620,00 kuna.
Prilikom potpisivanja ugovora župan je dao podršku poduzetnicima u nastojanju da održe poslovanje.
– Cijenim vaš napor u nastojanju da očuvate svako radno mjesto, proširite poslovanje i ostanete konkurentni na zahtjevnom tržištu čime značajno doprinosite razvoju gospodarstva Šibensko-kninske županije, a samim tim jačanju standarda i kvalitete života građana – rekao je župan Pauk.
Iako iznosi subvencija nisu veliki (od 3 do 5 tisuća kuna) , po riječima Darka Smolića iz PZ Pirovčanka, svaka kuna dobro dođe.
– Mi smo se javili za subvencioniranje stručnog osposobljavanja. Imamo  30 stalno zaposlenih radnika i stalno  imamo potrebu osposobljavati ljude sukladno novim tehnologijama i novim zahtjevima. U ovom natječaju nam je posebno bilo važno što je riječ o bespovratnim sredstvima ali i to što je sve  vrlo brzo riješeno. Od prijave na natječaj do potpisivanja ugovora prošlo je samo 15 dana – kazao je Smolić.
– Na ovoj stavci u proračunu imamo 300 tisuća kuna u ovoj godini, što znači da je natječaj otvoren sve do kraja listopada. Pozivam sve one koji imaju potrebe za ovakvim sredstvima da se jave na natječaj –  poručio je župan Goran Pauk.
Svi zainteresirani mogu podnijeti zahtjev do utroška proračunskih sredstava, a najkasnije do 31. listopada 2016. godine. Prednost pri ostvarivanju subvencija imaju tvrtke koje obavljaju proizvodnu djelatnost, sa većim brojem zaposlenih, koje primjenjuju nove tehnologije, izvoznici, koje su u vlasništvu branitelja, invalida, žena poduzetnica i čiji su projekti sufinancirani iz različitih izvora.

subvencije 2

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI