Neovisni novinarski portal
22.10.2020.
Sport
Posada Stjepana Vitaljića pobijedila na drugoj WSC Fleet Race regati

Posada Stjepana Vitaljića pobijedila na drugoj WSC Fleet Race regati

TB Racing Team bio je najbrži nakon dva dana flotne regate održane ovog vikenda pred šibenskom rivom u organizaciji JK Val i Wave Sailing Centra.

WSC-Sibenik-fleet-cup-2016

Poredak najbržih dva se dana nije mijenjao. Nakon jedrenja u subotu, kao i u nedjelju, poredak druge ovogodišnje flotne regate iz serije WSC Fleet Race Cup Šibenik 2016, je ovakav: 1. TB Racing Team (skiper Stjepan Vitaljić), 2. WSC Team (Teo Piasevoli), 3. MAREUS Sailing Team (Luka Jerčić) i 4. RAKETA Racing Team (Nikola Ninić).
Posada Stjepana Vitaljića ovom se pobjedom pridružila Murter Sailing Teamu, predvođenom skiperom Tonkom Ramešom, pobjednicima prošle flotne regate u Šibeniku. Bodovi osvojeni na dvije održane flotne regate zbrojit će se s još jednim flotnim natjecanjem predviđenim za lipanj te će se tada znati koje sve posade ulaze u veliko finale u rujnu.
Današnji pobjednik Stjepan Vitaljić jedrenjem se sredinom osamdesetih počeo baviti u JK Uskok u Zadru, a profesionalnu jedriličarsku karijeru započeo je 1997., kada je s Tomislavom Bašićem, okupio prvu hrvatsku posadu u dvobojskom jedrenju, ACI Match Race Team. U razdoblju od 1997. do 2001. jedrio je na svim značajnijim regatama u svijetu, te je 1998. godine, zajedno sa svojom posadom, zauzeo 7. mjesto na ISAF Match Race ljestvici, a potom je dvije godine jedrio u talijanskom profesionalnom timu Magic Sailing Team.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI