Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
SCENA / UKRATKO
Ilustracija (foto Hina)

‘Pedeset nijansi smeća’ dobio ‘Zlatnu malinu’ za najgori lanjski film

Ilustracija (foto Hina)
Ilustracija (foto Hina)

Ilustracija (foto Hina)

LOS ANGELES, 28. veljače 2016. (Hina) – Erotska uspješnica “Pedeset nijansi sive” osvojila je najviše Zlatnih malina (Razzie Awards), “nagrada” za najgora ostvarenja filmske industrije u protekloj godini i preimenovana je u “Pedeset nijansi smeća”, dok je holivudska zvijezda Sylvester Stallone dočekao da mu organizatori odaju priznanje za napokon dobro odigranu ulogu i dodijele mu posebnu nagradu za “iskupljenje”.

“Pedeset nijansi sive”, film temeljen na bestselleru E.L. James i apsolutni hit studija Universal Pictures koji je zaradio 571 milijun dolara, dominirao je na proglašenju najgorih koje se tradicionalno organizira večer uoči Oscara. Glavni glumci Jamie Dornan i Dakota Johnson proglašeni su najgorim glumcem i glumicom, a film je ovjenčan i Malinom za najgori scenarij te zajedno s “Fantastičnom četvorkom” za najgori film.
Najgorom glumicom proglašena je zvijezda “Teorije Velikog praska” Kaley Cuoco za dva filma: “Alvin i vjeverice 4” i “The Wedding Ringer”, a najgori je redatelj “Fantastične četvorke” Josh Trank.
Bila je ovo 36. dodjela Zlatnih malina.
Rijetki koji se odvaže osobno doći po nagradu, dobivaju kipić u obliku maline postavljene na rolu “super osmice” poprskane zlatnom bojom. Nagrada vrijedi oko pet dolara, no to ne odražava njezinu potencijalnu vrijednost na eBayu.
O nominacijama i pobjednicima odlučuju glasovi 934 člana Razzie u 48 američkih država i u više od 20 stranih zemalja. Svi se mogu predbilježiti za glasovanje, a članarina je 40 dolara.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI