Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
UKRATKO
Nacionalni parkovi Krka i Plitvička jezera donirali 175 tisuća kuna UNICEF-u

Nacionalni parkovi Krka i Plitvička jezera donirali 175 tisuća kuna UNICEF-u

Ugovor o donaciji
S uredom UNICEF-a u Hrvatskoj sklopili su ugovor o donaciji na temelju kojeg će NP Krka uplatiti iznos od 75 tisuća kuna, a NP Plitvička jezera 100 tisuća kuna kao donaciju UNICEF-u za provedbu programa ranog razvoja djece iz najugroženijih obitelji.

Nakon rekordne turističke sezone javne ustanove NP Krka i NP Plitvička jezera odlučile su dio svojih rastućih godišnjih prihoda uložiti u programe koji poboljšavaju živote djece u Hrvatskoj, s naglaskom na podršku najmlađima i najranjivijima.
Potpisivanjem ugovora o donaciji javne ustanove priključuju se rastućoj obitelji čuvara djetinjstva, koji svojim donacijama brinu da sva djeca u Hrvatskoj dobiju priliku odrasti u zdrave i sretne osobe.
– Zadovoljstvo je kada uložen trud rezultira tako sjajnim rezultatima, kao što je to bilo u prošloj turističkoj sezoni. Svoje zadovoljstvo želimo podijeliti, a rezultate umnožiti. Uz brojne lokalne inicijative i humanitarne akcije, ovom donacijom uvećavamo dobre rezultate u korist najranjivije djece širom Hrvatske – poručila je ravnateljica NP Plitvička jezera,  Natalija Božičević.
Javne ustanove Nacionalni park Krka i Nacionalni park Plitvička jezera uključile su se u projekt kao društveno odgovorni subjekti koji, osim zaštite prirodne i kulturnopovijesne baštine, veliku pažnju posvećuju edukaciji djece i suradnji s lokalnom zajednicom.
-Očuvanjem prirode postižemo najvažniji dio svoje zadaće, no brigom o generacijama koje će nastaviti tamo gdje smo mi stali, ulažemo u zajedničku sadašnjost i budućnost. Svjesni svoje društvene odgovornosti ponosni smo partneri na ovom projektu i pohvaljujemo veliko humanitarno djelovanje koje UNICEF već desetljećima uspješno provodi- izjavio je ravnatelj Nacionalnog parka Krka, Krešimir Šakić.
Donacijom UNICEF-u obje ustanove koje već niz godina podržavaju lokalne projekte za djecu, šire doseg skrbi za djecu na cijelo područje Hrvatske, a UNICEF dobiva novog saveznika za unaprjeđivanje prava djece, osobito najranjivijih skupina.
-Od srca zahvaljujemo što su obje institucije koje svijet prepoznaje po bogatstvu prirodne raznolikosti prepoznale važnost ulaganja u djecu. Znamo da uz pojedine projekte koji poboljšavaju živote djece, trebamo i sustavna i kontinuirana ulaganja za djecu koja žive u drugačijim uvjetima – daleko od usluga i mogućnosti. Sa svoje strane obećajemo sedmerostruk povrat na ovo ulaganje – poručila je prilikom potpisivanja ugovora predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku, Valentina Otmačić.
Cilj programa koje provodi UNICEF je obiteljima u teškom socio-ekonomskom položaju osigurati usluge koje su im nedostupne: predškolski odgoj i obrazovanje, usluge za djecu s teškoćama u razvoju, podršku roditeljima i sl. Dio aktivnosti provodio bi se na razini Ličko-senjske i Šibensko-kninske županije, a dio kroz programe UNICEF-a u drugim županijama, tamo gdje su potrebe djece i roditelja najveće.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI