Neovisni novinarski portal
27.10.2020.
UKRATKO
Na tvrđavi Barone prozvodi 17 lokalnih proizvođača

Na tvrđavi Barone prozvodi 17 lokalnih proizvođača

 

 

Tvrđava Barone poduzetnici

Gastro-kulturni centar na tvrđavi Barone  svoju je ponudu upotpunio proizvodima 17 malih i srednjih poduzetnika s područja županije koji su se odazvali javnom pozivu kojeg je Grad Šibenik raspisao u sklopu projekta Barone- otkrivanje bogate prošlosti, put prema uspješnoj budućnosti.

Izabrani proizvođači eno/gastro proizvoda  i suvenira morali su zadovoljili  pet kriterija među kojima su autohtonost i tradicionalnost proizvoda, hrvatsko porijeklo, visoka kvaliteta, inovativnost, originalnost i količinska raspoloživost. Sve te kriterije ispunili su: OPG Županović, OPG Aralica, domaća radinost Branka Tešić, domaća radinost Labura, OPG Joško Rak, Andrea keramika- Brujači, domaća radinost Tomislav Tomić, Polimedika/Pavlović, Radislav Rak- Vina Rak, Ponge d.o.o., Žitak d.o.o., OPG Jakov Matešić, OPG Ante Sladić, Duga strana, Braniteljsko socijalno radna zadruga Branitelj, Martina Morić- OGGI i Zlarinka.
Jedan od izabranih proizvođača Ante Sladić, iz OPG-a Sladić, ističe kako je pohvalno što se malim proizvođačima pruža ovakva prilika za promociju.
– Drago mi je što se još jedna tvrđava obnovila i što su se fokusirali na autohtone proizvode, na lokalne proizvođače što je danas rijetkost i za svaku je pohvalu. Mislim da će i turisti koji budu dolazili  na tvrđavu itekako znati cijeniti što tu mogu pronaći takve vrste proizvoda, naročito što ih nigdje u blizini ne mogu pronaći tako lako- kazao je Ante Sladić.
Iako je na Baroneu sada dostupno 170  proizvoda,  Javni poziv za sve zainteresirane proizvođače je i dalje otvoren (zaključno s 12. ožujkom). Prijavnica i Javni poziv mogu se preuzeti sa službenih stranica Grada Šibenika.

Barone 8

Tags:

VEZANE VIJESTI