Neovisni novinarski portal
16.1.2021.
UKRATKO
Međunarodni dan darivanja knjiga

Međunarodni dan darivanja knjiga

1

U povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, provodi se akcija darivanja slikovnica.

Knjižničari u Hrvatskoj po treći će put obilježiti taj dan tako što će na dječjim odjelima prikupljati slikovnice, pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“.
Iz Gradske knjižnice Juraj Šižgorić  pozivaju djecu i odrasle da slikovnice koje im više ne trebaju donesu na Dječji odjel kako bi ih darovali onima koji ih ne mogu kupiti.
Međunarodni dan darivanja knjiga volonterski je projekt kojim se kod djece želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Obilježava se 14. veljače darivanjem vlastitih knjiga ili slikovnica čime djeca međusobno dijele radost čitanja te istovremeno pomažu drugoj djeci.
Prilikom darivanja slikovnica knjižničari će čitati djeci kako bi naglasili koliko je u razvoju djeteta čitanje značajno jer obogaćuje njihovu maštu i rječnik, razvija osjećaje, pomaže mu da zavoli knjige i ono najvažnije – zabavno je!

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI