Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
SCENA
Massimo i Matija Dedić dobili najviše nominacija za Porin

Massimo i Matija Dedić dobili najviše nominacija za Porin

Proglašeni su finalisti 23. izdanja Glazbene nagrade Porin. Glasači su najbolje izvođače i skladbe birali u 35 kategorija.

unnamed

Tako su prema glasovima struke najviše nominacija, njih sedam, dobili Massimo za album “1 dan ljubavi” i Matija Dedić za “Matija svira Arsena” i “Jazzy Bach”. Slijede ih Hladno Pivo i “Dani otvorenih vrata” s pet nominacija te klasičar Gordan Tudor s četiri, koje je osvojio u kategorijama najboljeg albuma klasične glazbe, izvedbe, snimke i produkcije.
Po tri nominacije osvojili su Vatra, Pavel, 2Cellos, Arsen Dedić te Nina Kraljić. Pobjednica prve sezone showa “The Voice” između ostalog osvojila je nominaciju i za najbolju žensku vokalnu izvedbu za pjesmu “Zaljuljali smo svijet”, a konkurencija u toj kategoriji su joj Josipa Lisac i Daria Hodnik.
Arsen je, osim najbolje muške vokalne izvedbe i najboljeg tematsko – povijesnog albuma, nominiran i za najbolju vokalnu suradnju s Radom Šerbedžijom s pjesmom “O, mladosti”. Šerbedžija i Zapadni kolodvor lani su osvojili Porin za najbolji album zabavne glazbe, a ove je godine također dobio nominaciju u toj kategoriji. Uz njega za statuu se natječu Ibrica Jusić te Ivan Zak. Po dvije nominacije osvojili su dubrovački bend Silente, Elemental, Rundek Cargo Trio, TBF, Chui, Queen of Sabe, Miro Kadoić, Zvjezdan Ružić, Daria Hodnik i Tamara Obrovac.
Tko će osvojiti prestižnu statuu odlučit će se u drugom krugu glasanja kada će stručno tijelo izabrati najbolje od najboljih. Popis svih kategorija možete pogledati OVDJE.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI