Neovisni novinarski portal
23.10.2020.
POLITIKA
Karamarko o Mostovoj podršci Ostojiću: Ne moramo uvijek govoriti isto i zborno pjevati

Karamarko o Mostovoj podršci Ostojiću:
Ne moramo uvijek govoriti isto i zborno pjevati

Tomislav Karamarko na 26. obljetnici HDZ-a u Šibeniku (Foto H. Pavić) (1)

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko pred početak proslave 26. obljetnice HDZ-a u Šibeniku odgovarao je na novinarska pitanja, gdje je ponovio kako podržava ministra Hasanbegovića, a za odluku Mosta da podrže Ranka Ostojića za čelnika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost rekao je da nije nužno da ‘politički suradnici’ uvijek misle isto.

– Njihov izbor, njihova stvar. Dakle, u pluralnom smo društvu i različito možemo razmišljati, ali zapravo njihova priopćenja pokazuju da isto mislimo o gospodinu Ostojiću – rekao je Tomislav Karamarko, zaključivši da je HDZ ‘to manifestirao na jedan, a Most na drugi način’.
– U svakom slučaju gospodin Ostojić nije podesan za to mjesto, ali eto zbog nekih konvencija i dobrih običaja u parlamentu on je predsjednik tog odbora – rekao je Karamarko. Mostu zbog podrške Ostojiću ne zamjera, te ističe da se slažu u svim bitnim stvarima.
– Zašto mislite da mi moramo uvijek isto govoriti i zborno pjevati. U svim bitnim stvarima mi se slažemo. Mi smo u jednom političkom odnosu, suradnji, koja je vrlo kvalitetna. Ne moramo o svim stvarima isto misliti, isto definirati iste stvari. ali kažem, njihova definicija gospodina Ostojića i naša je potpuno ista – rekao je Karamarko.
Na upit novinara prokomentirao je unutarstranačke izbore, za koje je rekao da će biti u travnju ili svibnju, ali da se ne opterećuje sada time, već se fokusira na rad Vlade, pogotovo jer će se uskoro pozabaviti proračunom.

– Ova je Vlada koja je reformski raspoložena, ovo je Vlada koja treba i štedjeti – rekao je Karamarko na zamolbu da komentira najavu ministra Orepića da će ukinuti pravo na službeni automobil svojim zamjenicima, pomoćnicima i šefovima policije.-  Ovo je jedna od mogućih mjera, a moguća mjera i smanjenje plaća o čemu sam ja govorio – rekao je. Bio je upitan i o odugovlačenju premijera Tihomira Oreškovića s odlukom o razrješenju šefa SOA-e Lozančića, za što je Karamarko rekao da je to u redu,  da si je premijer uzeo nekoliko dana kako bi se upoznao sa slučajem, te da će Orešković uskoro odlučiti. Na upit o ministru kulture Zlatku Hasananbegoviću istakno je i kako stoji na njegovoj strani. – Da, apsolutno podržavam ministra Hasanbegovića – rekao je prvi potpredsjednik Vlade RH.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI