Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
POLITIKA
Tomislav Karamarko na 26. obljetnici HDZ-a u Šibeniku (Foto H. Pavić)

Karamarko:
Lete fotelje, lete sinekure… 36 sekundi za odluku o nestranačkom premijeru

Tomislav Karamarko na 26. obljetnici HDZ-a u Šibeniku (Foto H. Pavić)

Tomislav Karamarko na 26. obljetnici HDZ-a u Šibeniku (Foto H. Pavić) (8)Potpredsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, zajedno s ministrima Dariom Nakićem i Lovrom Kušćevićem, sudjelovao je večeras u proslavu 26. obljetnice stranke  u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji. U šibenskom kazalištu domaćica mu je, uz župana Gorana Pauka, gradonačelnika dr. Željka Burića i predsjednika ŽO HDZ-a Nediljka Dujića, bila i Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina i članica Predsjedništva stranke.

Obljetnica se održavala u kazalištu, a ne u sportskoj dvorani kako je bilo do sada, ali ipak je, prema onom što se govorilo za govornicom, više izgledala kao predizborni skup, a ne kao svečanost stranke koja je upravo osvojila vlast. Sve je prštilo od velikih riječi, o Domovinskom ratu, braniteljima, političkoj doktrini dr. Franje Tuđmana, neuspješnoj vladi Zorana Milanovića, onima koji nisu željeli Hrvatsku, kojima je Hrvatska slučajna država, o grijesima kojih se HDZ odrekao…

– Sad kad lete fotelje zrakom, sinekure lete zrakom, velike su rasprave, tko je dobio, tko nije dobio. A šta dobiva onaj mali čovjek? -pita Karamarko zahvaljujući svakom članu HDZ-a na doprinosu pobjedi.Obećao je da nakon ove posljednje pobjede više ništa neće biti isto, ali se ponovno požalio kako je HDZ u izbornoj noći pokraden.

Tomislav Karamarko na 26. obljetnici HDZ-a u Šibeniku (Foto H. Pavić)

Tomislav Karamarko na 26. obljetnici HDZ-a u Šibeniku (Foto H. Pavić)

U izbornoj noći su nas pokrali!

– Netko će reći moglo je biti bolje, mogla je razlika biti veća, jača, drastičnija. Iako ja tvrdim, ja sam zločest, da onu noć kada su se brojili glasovi, da im baš nešto nije štimalo s programom i kompjutorima. To ćemo dokazati jednog dana. Ali nema veze. Mi smo ipak pobjednici ovih izbora. Zato smo pobijedili da skinemo ovu vlast koja je duboko dekroatizitala ovo društvo, ali koja je Hrvatsku prije svega upropastila gospodarski i materijalno, osiromašila je – rekao je Karamarko, ponavljajući svoje ocjene Milanovićeve vlade.

–  Kojeg li bezobrazluka! Tražiti još jedan mandat da vladaju za njih slučajnom državom. Jer oni ne služe ovoj državi, koja nije slučajna, nego su htjeli vladati vlastitim narodom za koji uopće nemaju senzilibiliteta. Zato smo morali pobijediti – rekao je Karamarko. Pobijedili su, kaže, u zadnji čas i HDZ sada mora bdijeti nad sudbinom ove države i naroda… Požalio se na Most, a spomenuo je i žrtvu koju je morao podnijeti kako bi skinuli Milanovićevu vlast.

36 sekundi za odluku o nestranačkom premijeru

– Sve ovo malo predugo traje. Dogovor s Mostom itd. Ali dobro. Pristali smo na sve, ama baš na sve, naravno poštujući dignitet naše stranke, da bismo ovu bivšu vlast Zorana Milanovića i njegove nesposobne ljude naprosto makli sa vlasti. Sve smo napravili. I kad sam imao razgovor s kolegama i kad su rekli da žele nestranačkog premijera, jer je to bila njihova odluka, i o tome im je štošta ovisilo, razmišljao sam ravno 36 sekundi. Nisam htio rušiti ni dogovore ni stranku tjerati u opoziciju, ni zazivati ovakve i onakve izbore. Pa onda sam rekao, šta? Pa u mom CV-u, u mom životopisu radnom neće pisati da sam bio premijer! Pa šta? Je li važnija ta vršna točka u mojoj biografiji ili je važnija sudbina Hrvatske za koju osjećam da je danas, da je upravo mi možemo i moramo okrenuti na bolje – rekao je Karamarko zazivajući stranačko i narodno zajedništvo i jedinstvo. Tomislav Karamarko na 26. obljetnici HDZ-a u Šibeniku (Foto H. Pavić) (6)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI