Neovisni novinarski portal
30.10.2020.
POLITIKA
I. Kovačić, 102 dana nakon izbora, tvrdi: Nigdje nije zapelo sa sastavljanjem Vlade (!?)

I. Kovačić, 102 dana nakon izbora, tvrdi:
Nigdje nije zapelo sa sastavljanjem Vlade (!?)

Ugovoreno financiranje sanacije stijena iznad Omiša

‘Ništa na brzinu’,  Ivan Kovačić – foto HINA/ Mario STRMOTIĆ

Saborski zastupnik i član Vijeća za suradnju Mosta i Domoljubne koalicije Ivan Kovačić izjavio u četvrtak, 102 dana ili tri i pol mjeseca nakon izbora, kako u vezi sa sastavljanjem Vlade “nigdje nije zapelo”, da će “pomoćnici i zamjenici biti imenovani čim prije“, a da se Most trudi kako bi se izabrali najbolji, kako javlja HINA.

– Ministri biraju i s nekim prijedlozima nisu zadovoljni. Što se tiče nas u Mostu, mi se trudimo da se izaberu najbolji, a ne da se na brzinu pravi politička trgovina – istaknuo je omiški gradonačelnik Kovačić u četvrtak nakon potpisivanja sporazuma o sanaciji stijena iznad Omiša.
Inače, izjava o tome kako ‘nigdje nije zapelo‘ sa sastavljanjem Vlade RH te kako neće ‘na brzinu’ uvredljiva je za zdrav razum građana Republike Hrvatske, koji već mjesecima gledaju kako se skupine Domoljubna koalicija i Most glođu oko pozicija vlasti. Pogotovo stoga jer ju prije nekoliko mjeseci ne bi očekivali od I. Kovačića, omiškog gradonačelnika za kojeg su mnogi držali kako je ‘drukčiji‘ političar.
No, zato se Kovačić  usput pohvalio kako bi Omiš već do ljeta “mogao izgledati totalno drukčije” jer su gradske vlasti upravo prodale – gradski autobusni kolodovor, a jer će od prodaje autobusnog kolodvora na raspolaganju imati oko 30 milijuna kuna koje će investirati u ‘određene projekte’.
Na slici Ivan Kovačić. foto HINA/Mario STRMOTIĆ

‘Nigdje nije zapelo’, Ivan Kovačić. foto HINA/Mario STRMOTIĆ

Naime, omiški autobusni kolodvor površine oko 4000 četvornih metara, smješten uz glavnu prometnicu, na vrlo atraktivnom području, prodan je u srijedu na dražbi za 29,9 milijuna kuna ili otprilike za 983 eura po ‘kvadratu‘.
Dražba je iz nekih razloga bila zatvorena za javnost i trajala je tri sata, a ‘pobjednik’ je tvrtka “Stomorica d.o.o.” iz Omiša, regsitrirana za za poslovanje nekretninama, a kojoj je član uprave Hrvoje Milavić, sin Josipa Milavića, vlasnika Studenca.
Kako javljaju mediji, izuzev Stomorice u nadmetanju su sudjelovale i još dvije tvrtke koje su vlasnice trgovačkih lanaca Tommy i – Studenac.
Inače, novi vlasnik kolodvora dužan je u roku od 15 dana potpisati s Gradom ugovor o kupoprodaji te u gradsku blagajnu uplatiti izlicitirani iznos umanjen za iznos jamčevine, a tamo bi u roku od pet godina trebalo niknuti poslovno-stambeno zdanje visoko 20 metara na pet etaža (prizemlje plus četiri kata).
Ništa –  ‘na brzinu‘.
Ugovoreno financiranje sanacije stijena iznad Omiša

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Mueller sastali su se s gradonačelnikom Omiša Ivanom Kovačićem. Tom prigodom Mueller i Kovačić potpisali Ugovor za financiranje sanacije potencijalno obrušavajućih fragmenata stijenske mase. Na slici Sven Mueller i Ivan Kovačić. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ

 

Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI