Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
POLITIKA
Drago Prgomet i Tomislav Karamarko s rukama na srcima (foto HINA / Dario GRZELJ)

Hrvatska politika:
Prgomet danas ide u Vukovar kao izaslanik predsjednice RH

Drago Prgomet i Tomislav Karamarko s rukama na srcima (foto HINA / Dario GRZELJ)
Drago Prgomet i Tomislav Karamarko s rukama na srcima (foto HINA / Dario GRZELJ)

Arhivska fotografija: Drago Prgomet i Tomislav Karamarko s rukama na srcima (foto HINA/Dario GRZELJ)

Hrvatsku političku scenu nije lako razumjeti, ako se imalo računa na neke elementarne vrijednosti. Ali bi mogla biti vrelo inspiracije i najmaštovitijim scenaristima filmova i serija o političkim i dvorskim intrigama. Kako javlja HINA, saborski zastupnik političke skupine Hrid Drago Prgomet će danas kao izaslanik hrvatske predsjednice nazočiti svečanosti završetka razminiranja Vukovarsko-srijemske županije.

Možda to i nije neobično, premda je Drago Prgomet ne tako davno bio jedna od desnih ruku Tomislavu Karamarku, a onda se, eto, odmetnuo i krenuo u tzv. samostalnu političku karijeru. Pritom je tu karijeru nekim čudom gradio neometan od moćnog matičnog HDZ-ovog jata, da bi se na kraju pridružio Mostu. A onda bio i ključnim sudionikom tragikomičnog ‘TV prijenosakonspirativnog susreta sa Z. Milanovićem u transparentom stanu  A. Kotromanovića.  A što kaže D. Prgomet?
 – Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv poštujući, prije svega, instituciju predsjednice države, a s druge strane mislim da ću se osjećati vrlo ugodno u toj županiji. U Slavoniji sam bio u ratu. Prolazio sam minska polja. Ako treba poslati neku poruku u ovom trenutku, pogotovo u Vukovaru, to je poruka tolerancije i dijaloga. Pogotovo u trenutku kada je završen jedan veliki proces jedne velike posljedice rata, a to je razminiravanje tog područja –  rekao je  Prgomet u HTV-ovoj emisiji “Otvoreno”.
  Prgomet je inače autor knjige “Sakupljači gelera“, kako ističe HINA.
Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI