Neovisni novinarski portal
23.10.2020.
KULTURA / UKRATKO
Fotografija - Barbara Blasin

Gradska rubrika, izložba fotografija Barbare Blasin

Fotografija - Barbara Blasin
Fotografija - Barbara Blasin

Fotografija – Barbara Blasin

U zagrebačkoj Galeriji AŽ Atelieri Žitnjak, Žitnjak 53., se večeras (u petak, 26. veljače 2016.) otvara izložba Barbare Blasin, javlja Forum.tm.  U seriji fotografija, pod nazivom Gradska rubrika, koja se sastoji od izabranih fotografija iz autoričine fotografske arhive, i novijih radova nastalih u recentnom razdoblju, autorica bilježi gradske prizore panoramskom kamerom u maniri novinskog reportera, ‘izvještavajući’  nas o gotovo slučajnim, svakidašnjim prizorima sa zagrebačkih ulica.

Pritom u Gradskoj rubrici,  koja je svojevrsni work in progress, obilježen procesualnošću, ”… višeslojnost događanja na fotografiji opisuje i detektira naš hod po gradu u kojem je slučajnost možda jedino pravilo u kretanju ne zbog toga da raskrijemo i pronađemo sve ono što je ostalo zbijeno i zgusnuto u uvijek odavno prošlom trenutku, već zbog toga da budemo viđeni kao akteri zbivanja…” /iz teksta: Miloš Đurđević, Gradska rubrika/
Izložba ostaje otvorena do 12. ožujka 2016. godine.
Barbara Blasin diplomirala je na Odsjeku Grafičkog dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2002. godine. Po vokaciji je dizajnerica i fotografkinja, bavi se i interdisciplinarnim umjetničkim projektima. Dobitnica je nagrade Hrvatske sekcije AICA-e na Zagrebačkom salonu (2008., 2011.) i bila je u užem izboru za književnu nagradu Kiklop za svoju knjigu, Ženski vodič po Zagrebu (2006). Članica je ULUPUH-a, živi i radi u Zagrebu.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI