Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
POLITIKA
Godina mandata predsjednice Republike Hrvatske: I poslije biste – bista

Godina mandata predsjednice Republike Hrvatske:
I poslije biste – bista

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila građane i otkrila bistu dr. Franje Tuđmana (Foto Ured Predsjednice RH)

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila građane i otkrila bistu dr. Franje Tuđmana (Foto Ured Predsjednice RH)

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović obilježila je danas prvu godinu svog mandata na Pantovčaku “Danom otvorenih vrata“. Osim što se družila s oko dvije stotine građana, prvu godinu mandata – koju je započela uklanjanjem biste maršala Josipa Broza Tita – predsjednica je obilježila svečanim otkrivanjem biste prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Izrazivši zadovoljstvo što je obilježila godinu dana mandata s građankama i građanima, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kazala je kako smatra da političarke i političari imaju dužnost boraviti među građanima te slušati njihove ocjene i mišljenja, ističu na mrežnim stranicama predsjdnice Republike Hrvatske (POVEZNICA). „Iznimno su mi bitni ovakvi susreti s vama koji mi daju ohrabrenje i snagu raditi čvrsto na dobrobit naše Domovine“, kazala je Predsjednica.

Isto tako, kazala je kako je uz boravak građana u Uredu predsjednice, danas poseban dan i zbog otkrivanja poprsja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. „Ako je itko zaslužio da njegovo poprsje bude ovdje, u ovoj kući na Pantovčaku, jest prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman koji je ovdje donosio ključne odluke za budućnost naše Hrvatske u najtežim vremenima“, kazala je Predsjednica. Dodala je kako je njegova politika tada bila politika pomirbe bez koje teško da bismo ostvarili one ciljeve koje smo u međuvremenu ostvarili, oslobodili i izgradili našu samostalnu Hrvatsku.
„Sada je na nama, novoj generaciji, da je povedemo dalje u bolji život za sve nas u Hrvatskoj“, istaknula je Predsjednica Republike i dodala kako se upravo politika zajedništva nastavlja na politiku pomirbe. Kazala je kako politika zajedništva koju zagovara ne znači jednoumlje, već kako ona znači da svi zajedno radimo u cilju boljeg životnog standarda, boljih uvjeta za mlade i djecu kako bi ostali u Hrvatskoj te zajedničko izgrađivanje i postizanje ciljeva gospodarskog i društvenog razvoja naše Domovine.
Otkriveno poprsje dr. Franje Tuđmana rad je akademskog kipara Krune Bošnjaka, osobnog prijatelja prvog hrvatskog predsjednika, dar koji je na Pantovčaku još od 1996. godine, ali nije bio javno izložen. Poprsje je sada, u Uredu predsjednice Republike, postavljeno uz ostale hrvatske velikane, skulpturu kralja Tomislava i poprsja bana Ivana Mažuranića, biskupa Josipa Jurja Strossmayera, Ante Starčevića, Stjepana Radića te blaženog Alojzija Stepinca.Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila građane i otkrila bistu dr. Franje Tuđmana (Foto Ured Predsjednice RH) (2)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI