Neovisni novinarski portal
30.10.2020.
KULTURA
Dylan Moran

Genijalni komičar Dylan Moran dolazi u Zagreb i Split u sklopu ‘Off the Hook’ turneje

Dylan Moran

Slavni britanski stand up komičar vraća se u Hrvatsku: u Zagrebu nastupa u Studentskom centru (28.2.), a u Splitu u Domu HV-a Lora (3.3.)

Dylan_General_PR_-_Andy_Hollingworth_III

Dylan Moran

Irskog stand up komičara Dylana Morana mnogi smatraju genijalcem, koji britkim humorom spaja nespojivo. Nakon rasprodane britanske turneje stand up komičar svjetskog renomea stiže u Zagreb i Split s novim, od kritičara hvaljenim, showom “Off the Hook”.
U Velikoj Britaniji turneja „Off The Hook“  je mahom rasprodana, pa su krajem 2015.  dodavani novi nastupi, a kritičari su u zvijezde kovali Moranov jedinstveni pogled na ljubav, politiku, bijedu i svakodnevne apsurde života, servirane uz poetski zanos, a britanski Telegraph objavio je ovo: „Poboljašavajući Shakespearea, Dylan život svodi na četiri ere: djetinjstvo, neuspjeh, starost i smrt. Kada se suočite s njegovim šalama, svijet će vam odjednom izgledati bolje.”
Od Amerike i Europe do Australije njegove predstave Čudoviste 1 i 2, Like Totally, Što je ovo i Yeah Yeah zacementirali su reputaciju ovog pomalo neurednog kovača riječi i zaradili mu titulu “Oscara Wilda komedije”, te su mu nastupi mahom rasprodani.

U Britaniji Dylan Moran je najpoznatiji po ulozi irskog alkoholičara Bernard Black iz popularne TV-serije “Black Books”. Moran je dobitnik prestižne nagrade Perrier s edinburškog Fringe komičarskog festivala (1996.), a od tada ga prati ogroman uspjeh bilo kao komičara, bilo kao pisca. Osvojio je nagradu BAFTA, te Brončanu ružu Montreuxa za svoj sitcom “Black Books”. Njegova filmska karijera uključuje hit filmove poput romantično-zombijevske komedije “Shaun of the Dead” te film “Run Fat Boy Run”, a možda ste ga primjetili ovih dana kada je na hrvatskim malim ekranima repriziran film „Notting Hill“ ili „Calvary“.
Od Amerike i Europe do Australije njegove predstave “Čudoviste 1 i 2”, “Like Totally”, “Što je ovo” i “Yeah Yeah” zacementirali su reputaciju ovog pomalo neurednog kovača riječi i zaradili mu titulu “Oscara Wilda komedije”.
U Britaniji Dylan Moran je najpoznatiji po ulozi irskog alkoholičara Bernarda Blacka iz popularne TV-serije “Black Books”. Moran je dobitnik prestižne nagrade Perrier s edinburškog komičarskog festivala Fringe (1996.), a od tada ga prati ogroman uspjeh bilo kao komičara, bilo kao pisca.

Osvojio je nagradu BAFTA, te Brončanu ružu Montreuxa za svoj sitcom “Black Books”. Njegova filmska karijera uključuje hit-filmove, poput romantično-zombijevske komedije “Shaun of the Dead” te film “Run Fat Boy Run”, a moglo ga se primijetiti u filmovima “Nothing Hill” i “Calvary”.
Dylanu Moranu ovo nije prvi „radni“ posjet Hrvatskoj, 2013. je, naime, u Zagrebu rasprodao dva nastupa u sklopu „Yeah Yeah“.
Ovoga puta, termini i datumi su:
28.veljače (nedjelja) u Zagrebu, u kinu Studentskog centra;
3.ožujka (četvrtak) u Splitu, u Domu HV-a Lora.
Ulaznice za nastupe 28.2. u Zagrebu i 3.3. u Splitu potražite u sustavu Eventim.hr ili na najbližem prodajnom mjestu, a za splitski nastup ulaznice se mogu potražiti i u sustavu Croatia tickets.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI