Neovisni novinarski portal
29.10.2020.
EKOLOGIJA
Djeca u akciji: Na proljeće kreće Murterska eko-patrola

Djeca u akciji:
Na proljeće kreće Murterska eko-patrola

Djeca iz OŠ Murterski škoji postati će eko zaštitnici otoka Murtera sudjelujući u aktivnostima Murterske eko-patrole.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U sklopu projekta „Kornati – važno je o moru znati 3“, kojeg provodi Udruga Argonauta, ovog proljeća na otoku Murteru bit će održan niz aktivnosti tijekom kojih će djeca OŠ Murterski škoji patrolirati svojim zavičajem, te bilježiti i upozoravati na ekološke probleme na koje naiđu.
Projekt „Kornati – važno je o moru znati 3“ sastoji se od edukacijskih izleta na Kornate, ekološke lutkarske predstave „More je živo“, te Male eko-škole „Murterska eko patrola“. Tijekom zimskih mjeseci vrijedni tim Udruge Argonauta pripremao je aktivnosti eko-patrole namijenjene djeci viših razreda OŠ Murterski škoji.
Program je prezentiran po razredima, te su učenici pokazali veliki interes za postati punopravnim članovima „Murterske eko-patrole“. Aktivnosti eko-patrole, koje će biti održavane subotom u jutarnjim satima, bit će raznolike, pa će tako djeca istraživati i kartirati ilegalna odlagališta otpada na otoku, sudjelovati u akcijama čišćenja plaža, pratiti stanje morskog okoliša, sudjelovati u potrazi za blagom, izraditi morski herbarij, a imat će i priliku pridružiti se znanstvenicima u praćenju dupina i morskih kornjača te još mnogo toga. Djeca će učiti na zabavan i interaktivan način jer će se u svim aktivnostima koristiti neformalne metode učenja i rada na otvorenom, u prirodi. Plan je da u sljedećim godinama Murterska eko-patrola postane izvanškolska aktivnost koja će se provoditi kontinuirano tijekom cijele školske godine.
Voditelj aktivnosti eko-patrole bit će Vice Krnčević, a program će stručno pratiti dr.sc. Bruna Petani, biologinja i ekologinja mora. Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI