Neovisni novinarski portal
30.10.2020.
SCENA
Diskodelija

Diskodelija videospotom najavila drugi album

Diskodelija

Spot je “Samo”, a album bi trebao biti “Crvotočina”.

Diskodelija

Diskodelija

Šibenska post-rock grupa Diskodelija, čiji je debi album ‘U vremenu’ 2014. godine zainteresirao regionalnu publiku i kritiku, objavila je jučer novi singl i videospot “Samo”. Diskodelija je tako pripremila teren za izlazak drugog albuma, čiji radni naslov glasi “Crvotočina”. Plan je da album bude objavljen u prvoj polovici ove godine za etiketu Dancing Bear.
Singl “Samo” zapravo je jedna od prvih njihovih autorskih pjesama; u tadašnjoj postavi uz Ivu Grubišića gitaru je svirao i Ante Stošić koji je napisao tekst. Pjesma je s vremenom dobila novu glazbenu sliku koju potpisuje ostatak benda, pa ona danas u odnosu na prvu verziju zvuči znatno drugačije.
– Radi se o turobnoj i mračnoj pjesmi, koja je istovremeno puna emocija i sjete, pa kao takva odudara od bombastičnih hitova predodređenih za upoznavanje publike s novim materijalom, ako je ostatak materijala danas još uvijek nekome uopće važan. Nama kao i publici kojoj se obraćamo sigurno jest, pa je zato “Samo” ništa bolja, ali i ništa lošija od ostalih pjesma. Ona je za nas tek izdvojeni dio zaokružene cjeline – izjavili su članovi benda.
Priča oko pilot singla Diskodelije zaokružena je i videospotom koji potpisuje Ante Storić, koji je režirao i video za “Aliju” s prvog albuma.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI