Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
KULTURA
‘Animation Shots 2’: Još jedan vikend animacije u Šibeniku

‘Animation Shots 2’:
Još jedan vikend animacije u Šibeniku

Svim ljubiteljima filma i kino doživljaja Supertoon festival ponovno donosi vikend animacije u Šibeniku.

Supertoon

Kao što su organizatori Supertoon festivala i najavlili, svaki prvi vikend u mjesecu, šest mjeseci uoči festivala, stižu u Šibenik prikazivati izbor animiranih filmova kratkog metra s renomiranih europskih festivala i zemalja partnera.

Dakle, 5. i 6. ožujka 2016. Studio galerije Sv. Krševan (Galerija Matija) pretvorit će u kino. Ovaj puta u programu će prikazivati široj javnosti manje poznate albanske kratkometražne animirane filmove. Projekcije filmova pratit će razgovor s organizatorima “Animbara” – međunarodnog festivala animacije iz Kosova i projekcije najistaknutijih filmova s prošlogodišnjeg izdanja festivala.
Iza projekcija slijedi izbor pomaknutih glazbenih spotova na koje nećete samo tako naići na internetu, i đuskanje u festivalskom raspoloženju.

Također, nastavljaju se i dječje radionice animacije. Djeca će se na radionici upoznati s uređajem koji stvara optičku iluziju pokreta, fantaskop i zootrop. Uređaje izrađene na radionici djeca će moći ponijeti sa sobom kući i nastaviti istraživati mogućnosti animacije. Pozivaju se roditelji da s djecom sudjeluju u vikend radionici i i pritom se sjajno zabave, a prijaviti se mogu preko e-maila: radionica@supertoonfestival.com
Podsjećamo da za sve projekcije, radionice te popratne sadržaje Supertoon ne naplaćuje ulaznicu ili participaciju.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI