Neovisni novinarski portal
22.1.2021.
IZDVOJENO / UKRATKO
Akcija “Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“

Akcija “Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“

H20160221000098

Snimanje zagrljaja na zagrebačkom Cvjetnom trgu/Foto:Hina/ Dario GRZELJ

Hrvatski savez za rijetke bolesti započeo je međunarodnu inicijativu „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“, kojom će pokušati oboriti svjetski rekord u broju prikupljenih fotografija zagrljaja i tako kreirati najveći online album fotografija na svijetu.

Akcija se provodi povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, 29. veljače, a cilj je upoznati javnost s potrebama i problemima oboljelih od rijetkih bolesti koji su često izolirani, stigmatizirani i  isključeni iz društva.
Cijela Hrvatska i još devet drugih zemalja priključiti će se ovoj kampanji i u “Tjednu zagrljaja” (od 21. do 27. veljače) pokušati prikupiti više od 108.121 fotografiju, koliko iznosi sadašnji svjetski rekord.
Sve što je potrebno jest u spomenutom razdoblju snimiti fotografiju zagrljaja i učitati ju na online platformu www.hugforrare.com.
U Hrvatskoj prema procjenama više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih, poručuju organizatori.
Rijetke bolesti su one koje se javljaju u manje od petoro pojedinaca na 10.000 stanovnika, a u Europi od njih boluje oko 6 do 8 posto ukupne populacije.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI