Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
UKRATKO
Više od 4 500 građana se dobrovoljno upisalo u “registar izdajnika”

Više od 4 500 građana se dobrovoljno upisalo u “registar izdajnika”

Izlazak ministara nakon prvog sastanka u Banskim dvorima

Ministar branitelja Mijo Crnoja/Foto:HINA/Damir Senčar

U online “registar izdajnika” koji je prije dva dana pokrenuo umjetnički kolektiv Skroz kako bi “pomogao” državi da ne troši novce na njegovu objavu, do danas se upisalo više od 4 500 “izdajnika”.

Otvaranje stranice www.registar-izdajnika.org  potaknuto je najavom novog ministra branitelja Mije Crnoje da će objaviti registar izdajnika nacionalnih interesa, a u njega se zainteresirani građani dobrovoljno mogu upisati i objasniti zašto su izdajnici.
“Svjesni teške gospodarske situacije u kojoj se zemlja nalazi, odlučili smo pomoći ministru, a time i proračunu te registar kreirati sami i to na dobrovoljnoj osnovi. Tako ne samo da smo ubrzali identificiranje izdajnika već smo Ministarstvo i ostale institucije države spasili muke provođenja postupaka javne nabave i ostalih zakonom propisanih gnjavaža”, stoji na stranicama registra.
– Pokrenuli smo ga jer smo smatrali da treba pomoći državi da ne troši novce na tako suludu ideju – izjavila je u ponedjeljak Hini jedna od osnivačica kolektiva Skroz, Nora Krstulović, koja smatra kako je kratak put od otvaranja registra do sabirnih logora.
Stranicu ne namjeravaju zatvoriti niti ako Crnoja odustane od svoje namjere.
– S obzirom na reakcije javnosti, registar je nadmašio formu te se pretvorio u dokument vremena i trebao bi stalno ostati otvoren – poručila je Krstulović.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI