Neovisni novinarski portal
24.10.2020.
UKRATKO
Uskok odbacio kaznenu prijavu protiv Gordane Rusak

Uskok odbacio kaznenu prijavu protiv Gordane Rusak

Gordana Rusak/Foto: HINA/ Denis CERIĆ

Uskok je  izvijestio da je odbacio kaznenu prijavu protiv nezavisne zastupnice Gordane Rusak, prijavljene zbog pokušaja podmićivanja zastupnika.

“Iz rezultata provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako u postupanju Gordane Rusak nisu utvrđena obilježja prijavljenog kaznenog djela, kao niti bilo kojeg drugog kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti te je sukladno navedenom doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave”, izvijestio je Uskok.
Podsjećamo mediji su početkom prošlog tjedna, nakon što je Rusak napustila Hrid i prešla u saborski klub zastupnika HSLS-u, objavili preslik pisma koje je zastupnica poslala HSU-u, a u kojem nudi suradnju s njihovim klubom, uz niz preduvjeta, među kojima je i “izdvajanje sredstava na mjesečnoj razini u zaseban fond za provedbu znanstvenih projekata u cilju povezivanja gospodarstva i znanosti, kao i za popularizaciju znanosti u redovima Sabora”, za što predlaže iznos od 10.000 kuna.
U pismu, čiju je autentičnost HSU potvrdio, Rusak je tražila i da u Klubu do kraja mandata, uz mjesečnu neto plaću od 10.000 kuna, zaposle njezinu suradnicu Sanelu Dropulić, koja je sada angažirana kao glasnogovornica u HSLS-u.
Državno odvjetništvo potom je potvrdilo da je zaprimilo kaznenu prijavu protiv Rusak te ju proslijedilo Uskoku koji će “postupiti sukladno zakonu”. Kaznenu prijavu je, prema vlastitim tvrdnjama, podnio zastupnik Branimir Glavaš zbog kaznenog djela podmićivanja zastupnika u pokušaju.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI