Neovisni novinarski portal
27.10.2020.
POLITIKA
Josipa Rimac (Foto H. Pavić)

USKOK obustavio istragu protiv Josipe Rimac

Josipa Rimac (Foto H. Pavić)
Josipa Rimac (Foto H. Pavić)

Josipa Rimac (Foto H. Pavić)

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta danas je izdao priopćenje u kojem kaže da je u predmetu neosnovanog stjecanja stambenog prostora obitelji bivše gradonačelnice Grada Knina, a sadašnje saborske zastupnice Josipe Rimac, podignuta optužnica protiv jedne osobe, dok je protiv dvije osobe istraga obustavljena.

USKOK je podigao optužnicu protiv Ane Marie Radić, koja je tijekom 2008. i 2009. godine bila ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, te je Josipi Rimac i njezinom suprugu omogućila da si pribave kuću dvostruko veće kvadrature nego što im je pripadala po Zakonu o području od posebne državne skrbi i Zakonu o obnovi. Kaznenog progona Josipe Rimac i njenog supruga neće biti.

Priopćenje DORH-a (POVEZNICA) prenosimo u cijelosti:

– U predmetu neosnovanog stjecanja stambenog prostora obitelji bivše gradonačelnice Grada Knina podignuta optužnica protiv jedne osobe, dok je protiv dvije osobe istraga obustavljena

USKOK je, nakon provedene istrage, kod Županijskog suda u Zagrebu podigao optužnicu protiv hrvatske državljanke (1969.), zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. (21. 1. 2016.)

Okrivljenici se optužnicom stavlja na teret da je u vremenu od sredine 2008. do kraja 2009. godine, kao Ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, protivno odredbama Zakona o područjima posebne državne skrbi, poduzela niz protuzakonitih radnji kojima je obitelji gradonačelnice Grada Knina, osim stambenog prostora površine 126,28 m2, omogućila neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi u Kninu, površine 128,68 m2. Na taj je način obitelji gradonačelnice Grada Knina, na štetu državnog proračuna pribavljena nepripadna imovinska koristi od 548.653,14 kuna.
Budući da tijekom istrage nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje da bi dvoje hrvatskih državljana (1980. i 1974.) počinili kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, u odnosu na iste donijeto je rješenje o obustavi istrage.

Tags:

VEZANE VIJESTI