Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
POLITIKA
Primopredaja vlasti u Banskim dvorima (foto HINA/ Daniel KASAP)

Tihomir Orešković preuzeo Banske dvore

Primopredaja vlasti u Banskim dvorima (foto HINA/ Daniel KASAP)
Primopredaja vlasti u Banskim dvorima (foto HINA/ Daniel KASAP)

Primopredaja vlasti u Banskim dvorima (foto HINA/ Daniel KASAP)

Pet minuta prije ponoći novi premijer Tihomir Orešković od svog je prethodnika Zorana Milanovića “preuzeo ključeve Banskih dvora” obećavši da će dati sve od sebe kako bi nova Vlada poboljšala standard hrvatskih građana.

Orešković je iz Hrvatskoga sabora u Banske dvore došao zajedno s prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom i potpredsjednikom Vlade Božom Petrovom, a u svečanoj dvorani Banskih dvora dočekao ih je Milanović.

“Izazovi su ispred nas, ali moj je tim spreman preuzeti odgovornost i dati sve od sebe da pokrenemo gospodarstvo i pojačamo standard svakog građanina Hrvatske”, kazao je Orešković.

Novi je premijer novinarima priznao da nije očekivao da će saborska rasprava trajati 14 sati, te da će joj u središtu biti rasprava o ustašama i partizanima. No, kaže, to je demokracija, a u svakoj demokratskoj državi postoji proces da neke stvari mogu duže trajati.

Smatra da postoje “pametnije teme” na koje se treba fokusirati. “Mislim da građani traže nekakve promjene. Ja sam otvoreno komunicirao svoj stav i fokus mi je budućnost, a ne prošlost”, poručio je.

Milanović je čestitao novome premijeru i zaželio mu sve najbolje. “S obzirom da nemamo nuklearnog oružja ne možemo predati nuklearnu šifru i to je to. Orešković je dobio mandat u Hrvatskome saboru i ja mu želim sve najbolje. Neće mu biti jednostavo. Lakše nego prije četiri godine, ali neće biti jednostavno”, kazao je bivši premijer.

Potom napustio Banske dvore, a Orešković s potpredsjednicima Vlade otišao u tajništvo Vlade kako bi ih “preuzeli”.

Sabor je kasno navečer u petak većinom glasova potvrdio Oreškovićevu Vladu.

Zajednièka fotografija predsjednika Vlade RH Tihomira Oreškovića, potpredsjednika Vlade Tomislava Karmarka i Božže Petrova i svih ministara nakon što je Vlada Tihomira Oreškoviæa izglasana u Saboru. foto HINA/ Damir SENČAR

Zajednièka fotografija predsjednika Vlade RH Tihomira Oreškovića, potpredsjednika Vlade Tomislava Karmarka i Božže Petrova i svih ministara nakon što je Vlada Tihomira Oreškoviæa izglasana u Saboru (foto HINA/ Damir SENČAR)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI