Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
IZDVOJENO
Super Ljilja – praščić kojemu Hrvatska ne može odoljeti!

Super Ljilja – praščić kojemu Hrvatska ne može odoljeti!

super ljilja 1

Prijatelji životinja i Udruga Pobjede predstavljaju najslađi razlog da postanete vegan. Ona spava u mekanom i udobnom krevetiću, nosi odjeću sa stilom, jede kašice za bebe, najbolja prijateljica joj je kujica Vesnica i okružena je pažnjom i ljubavlju. Ona ima svoj profil na Facebooku i već je svojom nježnošću i dražesnim pogledom osvojila mnoge. Ona se zove Super Ljilja.

Život joj je počeo slično kao i svim ostalim pripadnicima njezine vrste. Zbog bolesti je odbačena u kanal, a osječka Udruga Pobjede pobrinula se da malena Ljilja uspješno prebrodi dvije operacije i da uživa u svakodnevnoj skrbi volontera. Tako je osječki azil za nezbrinute pse, nakon svinje Arčija koji je umro prošle godine, ponovno među napuštene pse doveo svinju.

– Obzirom da nas je Arči prilično zadužio upravo u borbi za prava svoje vrste, nismo puno oklijevali kada smo dobili poziv o malenoj svinjici, s teškim prolapsom crijeva, pronađenoj u kanalu u jednome od slavonskih sela. Svinjica je već nakon sat vremena bila utopljena, sita i dobila ime Ljilja – kažu u udruzi Pobjede.

Super Ljilju već čeka siguran dom u obitelji vegana, a njezina je super-misija ”da svijet učini boljim za sve njegove stanovnice i stanovnike”. Kako neodoljiva mališanka pripada vrsti koja redovito završava na tanjuru, najdraži su joj vegani i oni ”koji će to tek postati”. Preko stranice na Facebooku, koja je prikupila više od 3 500 obožavatelja, ovaj sretni praščić pokazuje da se zna vješto zavući ispod popluna i mirno zaspati, ”voziti” auto i izmamiti poljubac od veterinara.

Ljilja skuplja simpatije i mijenja ljude; preko svoje facebook stranice poziva na Vege izazov

Kao najslađa zagovornica prava životinja, Super Ljilja poziva sve da se pobrinu za zdravlje i živote svinja i ostalih životinja, kao i za vlastito zdravlje, te da se pridruže Vege izazovu. Njezin osmijeh i vedrina svakome mogu biti poticaj da postane vegan i da već od siječnja krenu u Vege izazov na koji se ovog mjeseca prijavilo više od 150 osoba.

Svi koji se do kraja siječnja prijave na Vege izazov na www.veganopolis.net primat će 30 dana svaki dan e-mail s receptima i zanimljivim informacijama o veganstvu, namirnicama biljnog podrijetla i prehrambenim navikama.

Najpoznatiji praščić u Hrvatskoj svima poručuje da je upravo sada vrijeme za promjenu te da i ostale svinje, jednako kao i ona, žele slobodu i ljubav. Kada se pokrije poplunom i bezbrižno spava, Super Ljilja sanja ljepši i pravedniji svijet, u kojemu će sve životinje biti zbrinute i sigurne.

super ljilja 4

Tags: ,

VEZANE VIJESTI