Neovisni novinarski portal
25.10.2020.
GOSPODARSTVO / UKRATKO
Startup Europe Week  u Šibeniku

Startup Europe Week u Šibeniku

startup europe week

Šibenik se priključio  Startup Europe Week-u, europskom tjednu promoviranja startup kulture. Riječ je o inicijativi koja se na poticaj i uz financijsku podršku Europske komisije u prvim danima veljače organizira u dvjestotinjak europskih gradova i 40 zemalja.

Ideja Startup Europe Week-a je informirati startupere o oblicima financiranja, uz ostalo i potporama iz europskih i domaćih fondova, podijeliti iskustva uspješnih među njima i motivirati ljude da se odvaže zaplivati startup poduzetničkim vodama.
Sve o tome u Šibeniku možete saznati 3. veljače, u 17 sati, na predavanju u  multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić”. Predavanja će održati Keith Bradley, Hrvoje Bujas i Matija Bumbak.
Iz SAD-a u Šibenik po drugi put stiže Keith Bradley, koji iza sebe ima iskustvo vođenja jednog od najvećih tamošnjih tehnološko-inovacijskih centara i coworking prostora.
Iz Zagreba  dolazi Hrvoje Bujas, suosnivač vodećeg domaćeg portala grupne kupovine Crno jaje i hrvatske tražilice za nekretnine GoHome.
Matija Bumbak, šef tima gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, u Šibeniku je razvio co-working prostor Urbani inkubator 2.0 te brojnim konferencijama, radionicama i meetupovima potiče razvoj startup kulture.
Startup Europe Week u Europi se događa prvi put, po uzoru na slične događaje u Silicijskoj dolini, području s najvećom koncentracijom high-tech tvrtki na svijetu, koja je zbog Googlea, Facebooka, Applea, Microsofta, Applea i mnogih drugih, postala sinonim za tehnološki razvoj i napredak.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI