Neovisni novinarski portal
30.10.2020.
POLITIKA
SDP-ovci najavili nove šibenske festivale – Ništaneo i SuperDug

SDP-ovci najavili nove šibenske festivale – Ništaneo i SuperDug

Ovi festivali navodno traju već godinama, a članovi Foruma mladih SDP-a, ako smo dobro shvatili, žele da konačno prestanu.

Forum mladih SDP-a 1

Zeznuli su nas danas mladići i djevojke iz Foruma mladih SDP-a. Još neoporavljeni od vijesti o odlasku SuperUha, nasjeli smo na njihov poziv na predstavljanje dva nova festivala u Šibeniku. Doduše, stavili su oni “festivale” u navodnike, ali tko je išao za tim…
Dakle, “Ništaneo” i “SuperDug”. To su ta dva. Dobra fora, ali ništa od muzike. – Tužno je što su gradski čelnici odbacili ono što nisu smatrali bitnim, ono što nisu razumjeli, iako su pokušali brendirati grad Šibenik kao “grad festivala”. Od toga danas, nažalost, ostaje svega par imena, pa smo danas odlučili predstaviti dva nova festivala, Ništaneo i SuperDug – rekao je Luka Nikpalj, predsjednik Foruma, okupljenim novinarima na livadi ispod Katedrale.
Ispalo je da ni ta lokacija nije bila slučajno odabrana. Tu se nekad davno kočoperio čuveni “Green Stage”, dok mu nisu uhapsili vlasnike. – Odabrali smo baš ovo mjesto, bivši “Green Stage” kluba Azimut, pozornica koja je pokrenula dosta toga za mlade, jednu novu kulturu, novu ponudu Šibenika. Čim je to nekom zasmetalo, odmah se sve ugušilo, a tako su nestali i festivali, poput Terranea i SuperUha – nastavlja Nikpalj.
Forum mladih SDP-a 2

Luka Nikpalj novinarima objašnjava koncepte novih festivala (Foto: Jozica Krnić)

– Ništaneo i SuperDug su festivali koji su očito realnost Šibenika. Kulturna se ponuda svodi na improvizacije privatnika, dok gradska uprava nije napravila ama baš ništa. Festival SuperUho napustio je Šibenik jer je izostala čak i moralna podrška organizatoru, a da ne govorimo o financijskoj pomoći. Ne prepoznati značaj onoga što festivali donose Šibeniku može samo neefikasna gradska uprava. Stoga, oni organiziraju Ništaneo, a vođenjem grada organiziraju i SuperDug – zaključio je Luka Nikpalj.
Tko sve nastupa na Ništaneu i SuperDugu može provjeriti na plakatima prikazanima na fotografijama priloženima uz tekst.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI