Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
POLITIKA
Savska 66 : Nismo za nikakve sukobe

Savska 66 :
Nismo za nikakve sukobe

Izvanredna tiskovna konferencija branitelja u Savskoj 66

Izvanredna tiskovna konferencija branitelja u Savskoj 66/Foto.HINA/Damir Senčar

 

U šatoru ispred Ministarstva branitelja održana je konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili Josip Klemm i Đuro Glogoški. Opovrgnuli su navode medija koji su prenijeli kako je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko izjavio da će branitelji ići u rat zbog ministra Crnoje.

– Gospodin Karamarko to nikad nije izjavio. Sigurno nema takvo mišljenje, a branitelji u Savskoj 66 sigurno neće dopustiti nove sukobe. Mi smo ratovali od ’91. do ’95. za demokraciju i sve građane Republike Hrvatske – kazao je Josip Klemm.

– 466 dana se nalazimo u mirnom prosvjedu u Savskoj i nije nam pao na pamet nikakav rat. Nemojte ni pomišljati da će se takvo što dogoditi- dodao je Klemm.

Na pitanje novinara koliko će trajati prosvjed u Savskoj, Klemm je odgovorio kako će prosvjed trajati sve dok se ne počnu rješavati problemi branitelja.

– Sjetite se samo da su svi rekli kako smo ispolitizirani, da smo ovdje zbog HDZ-a, Milana Bandića… Mi smo ovdje zbog branitelja koji nisu ostvarili svoja prava. Dok god ne vidimo da se stvari počnu rješavati sigurno će šator u Savskoj ostati i dalje – izjavio je Josip Klemm.

Što se tiče ministra branitelja Mije Crnoje stav branitelja iz šatora u Savskoj je da mora otići ako je prekršio zakon.

– Mi ovdje nismo suci da sudimo bilo kome i zato molim i vas novinare nemojte suduti. Idemo s argumentima pogledati sve. Ako se dokaže da gospodin Crnoja prekršio zakon vjerujte da će sam otići. Ako ne podnese ostavku, sigurno je da će branitelji, koji ovdje prosvjeduju, tražiti njegovu ostavku ako je prekršio zakone. No ako nije mi ćemo mu kao čovjeku dati potporu – ustvrdio je Klemm.

Na konferenciji za novinare Josip Klemm je također istaknuo kako se branitelji ograđuju od svih onih poklika koji aludiraju na zločine iz 2. svjetskog rata i sigurno ih branitelji ne podržavaju.

– Na zadnjem prosvjedu koji je bio za slobodu medija mi hrvatski branitelji nismo išli na taj prosvjed niti da bi vrijeđali građane srpske nacionalnosti niti da bi veličali zločine iz 2. svjetskog rata. Išli smo da bi dali potporu vama novinarima. Neću reći da je možda bio neki provokator ili netko tko je bio ubačen, međutim hrvatski branitelji to sigurno ne podržavaju – poručio je Josip Klemm.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI