Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
POLITIKA / UKRATKO
Ranko Ostojić privatnom tužbom protiv Nikole Grmoje, glasnogovornika Most-a

Ranko Ostojić privatnom tužbom protiv Nikole Grmoje, glasnogovornika Most-a

Nova vlada još nije ni formirana, a na relaciji opozicija-pozicija već frcaju iskre. Ministar policije iz dosadašnje Vlade, Ranko Ostojić, izvijestio je javnost da je podigao privatnu tužbu protiv glasnogovornika Most-a Nikole Grmoje zbog kleveta, optužujući ga za protuzakonito praćenje Bože Petrova, a što je USKOK u srijedu demantirao. Grmoja je tek poručio da se tužbe ne boji...
 Ranko Ostojić (Foto: Vlada RH)

Ranko Ostojić (Foto: Vlada RH)

Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova u Milanovićevoj vladi, odlučio je odgovoriti podizanjem privatne tužbe radi , kako veli, kleveta, kojima ga je javno počastio glasnogovornik Most-a Nikola Grmoja navodima o praćenju i prisluškivanju njegova stranačkog šefa Bože Petrova. Iako za to nije ponudio nikakve dokaze, nego se pozvao tek na indicije, Grmoja se nije libio prozvati ministra policije i sugerirati javnosti kako je sustav zlorabljen nakon izbora kada je PNUSKOK protuzakonito pratio Petrova. U srijedu je USKOK obavijestio javnost kako Petrov nije bio ni na koji način obrađivan, pa je Grmoja još jednom uhvaćen u pokušaju uznemiravanja javnosti širenjem lažnih informacija. Svojedobno je, naime, također tvrdio kako su zastupnici MOST-a izloženi pritiscima i ucjenama, što je nakon provedene istrage USKOK demantirao.

– Rekla kazala sistem je apsolutno neprihvatljiv, a optuživati policijski i sigurnosni aparat bez dokaza je neozbiljno. Umjesto da se poklopi ušima jer je već jednom lagao o pritiscima na svoje zastupnike, on opet napada i ugrožava sustav- izjavio je Ostojić, napominjući da je već prvog dana kada ga je Grmoja prozvao, protiv njega podnio privatnu tužbu. To je, dodao je ministar u odlasku, situacija u kojoj te netko javno sramoti, bez dokaza optužuje, i naravno da sam to poduzeo, a na institucijama je da procijene hoće li Most-ova glasnogovornika i kazneno goniti.
Grmojine optužbe Ostojić kvalificira kao udar na sigurnosni sustav, a uvjeren je, kako je kazao novinarima, da se u osnovi radi o pokušaju opstrukcije formiranja saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost,  što mu je dao naslutiti HDZ-ov Gordan Jandroković tezom da ne bi bilo dobro da Ostojić, kao bivši ministar policije, bude na čelu toga odbora zbog sukoba interesa (?!)
Zato je, kaže, poslana i navodna predstavka čiji sadržaj oni znaju, a nitko je nije vidio. Ali, zakon je jasan i njime je predviđeno da najveća oporbena stranka u Saboru drži poziciju predsjednika toga odbora. A hoće li to biti Ostojić ili netko drugi, ministar nije htio komentirati. No, ne vidi razloga zašto bi bio u sukobu interesa kao eventualni predsjednik Odbora jer to tijelo nadzire i rad resora kojemu je trenutno na čelu. Uostalom, nezavisno od toga što funkcija predsjednika Odbora pripada oporbi, većinu u Odboru, ističe Ostojić, ima vladajuća koalicija, a postoji i institut izuzeća.
Ovog puta grlati Grmoja nije bio raspoložen za komentiranje Ostojićevih izjava, jer, kako je rekao, „ima važnijih stvari“ , a ako Ostojić misli da može dobiti, neka slobodno tuži, poručio je, no on se, kako je kazao za Hinu, tužbe ne boji.

Izjava glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje nakon izlaska iz USKO

Izjava glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje nakon izlaska iz USKO

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI