Neovisni novinarski portal
19.10.2020.
UKRATKO
“Povratnik” predvodi listu nominiranih za Oscara

“Povratnik” predvodi listu nominiranih za Oscara

THE REVENANT

Film “Povratnik”, meksičkog redatelja  Alejandra Gonzalesa Inarritua, osvojio je 12 nominacija za ovogodišnju nagradu Oscar, uključujući i one za najbolji film, režiju te glavnu i sporednu mušku uloguLeonardo di Caprio i Tom Hardy, objavljeno je u četvrtak u Los Angelesu.

U kategoriji najboljeg filma konkuriraju mu “Oklada stoljeća” Adama McKaya, “Most špijuna” Stevena Spielberga, “Brooklyn” Johna Crowleya, “Pobješnjeli Max: Divlja cesta” Georgea Millera, “Marsovac” Ridleya Scotta, “Soba” Lennyja Abrahamsona  i “Spotlight” Toma McCarthyja.
McKay, Miller, Inarritu, Abrahamson i McCarthy nominirani su i u kategoriji najboljeg redatelja.
Za dugoželjeni prestižni zlatni kipić Di Caprio, koji je dosad bio tri puta nominiran za Oscara, natjecat će se s Bryanom Cranstonom (“Trumbo”), Matom Damonom (“Marsovac”), Michaelom Fassbenderom (“Steve Jobs”) i Eddyem Redmayneom (“Dankinja”).
U kategoriji glavne ženske uloge nominirane su Cate Blanchet za “Carol”, Brie Larson (“Soba”), Jennifer Lawrence (“Joy”), Charlotte Rampling (“45 godina”), Saoirse Ronan (“Brooklyn”).
Oscara dodjeljuje Američka akademija filmske umjetnosti i znanosti, a 88. dodjela, koju će voditi komičar Chris Rock, održat će se 28. veljače u hollywoodskom Dolby Theatreu.
Kompletan popis nominacija možete pogledati na službenim stanicama Akademije.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI