Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
POLITIKA
Ranko Osotojić (foto foto HINA/ Daniel KASAP/ dk)

Ostojić o optužbama Mostovaca:
‘Gospodo potpišite kaznene prijave’

Ranko Osotojić (foto foto HINA/ Daniel KASAP/ dk)
Konferencija za medije ministra Unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Na fotografiji Ranko Ostojić. foto HINA Daniel KASAP

Konferencija za medije ministra Unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Na fotografiji Ranko Ostojić. foto HINA Daniel KASAP

– Gospodin Petrov niti je praćen, niti prisluškivan, niti je bio pod mjerama prikupljanja tajnih podataka. Ništa što je rekao Grmoja nije istina –  ustvrdio je na konferenciji za novinare tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

– Izvolite, gospodo, potpišite kaznene prijave da bih se mogao braniti, ali i da bih vas poslje mogao kazneno goniti ako se dokaže da ste govorili neistine – poručio je Ostojić čelnicima Mosta koji su njega kao ministra policije i tajne službe ovih dana optuživali za uhođenje. Pozvao ih je da se u svojim optužbama ne pozivaju na ‘opskurni’ portal kojega je i on tužio zbog iznošenja neisitina.

Osobi koja će preuzeti MUP poručio je da može biti sigurna da dobiva čistu sitauaciju i uhodan sustav. Tu je osobu pozvao da se drži zakona – da se ne miješa u kriminalitičke obrade i da poštuje funkcije ljudi izabranih na natječajima, što je uređeno ulaskom RH u EU.  – Gospodo, gospodar pretkaznenog postupka, za razliku od prijašnjih razdoblja, je Državno odvjetništvo – rekao je Ostojić.

Ranko Ostojić danas u podne održao je konferenciju za novinare zbog optužbi Nikole Grmoje da je PNUSKOK pratio Božu Petrova, koje je iznio u emisiji Pressing N1 televizije.

– U ovoj situciji u zemlji koja je po svim kriterijama na visokoj razini sigurnosti nije dobro da se u ovom trenutku narušava to što imamo. Ja sam one koji dolaze iza mene pozvao da budu bolji od mene. Ja sam siguran da o tome ne odlučuje ni mandatar, dobra je šala kad kaže da on odlučuje oko ministara. Onaj tko preuzme ovo ministarstvo dobija čist sustav i uhodan posao u kojem će biti potrebno da poštuje zakonske propise. Ministar ne može narediti niti zaustaviti kriminalističke obrade. S tim indicijima se uznemirava javnost. Ako netko ima indicije onda ih je dužan iznijeti, a ne govoriti da je čuo. Mom nasljedniku ne smije pasti na pamet da se miješa u krim poslove, ne smije naređivat krim istrage. Pozvao sam gospodina Petrova, nadam se da će prihvatiti sučeljavanje. Još nisam dobio odgovor. Trebamo početi tako razgovarati, a ne da se šalju glasnogovornici. Potpišite prijave pa da mogu reagirati. I kako Grmoja, kako se predstavlja, siva eminencija, zna za predstavku? Ako je naziv predstavke “Politička hobotnica Bože Petrova”, to je već objavljeno na onom opskurnom portalu koji sam i ja tužio. Neću dozvoliti da se policiju optužuje bez ikakvih dokaza samo kako bi se to nekome prikačilo – rekao je Ostojić.

– Ovu farsu treba što prije okončati, kao što ste već unaprijed znali. Sastavite tu HDZ-ovu vladu gdje ćete biti krokanat smeđe boje, to i zaslužujete U ovom trenutku Vlada radi svoj dio posla. Izvolite se napokon složiti i preuzmite. Od Motorole u Slavonskom Brodu do odgovornosti u svim ostalim segmentima i primite se posla – rekao je.

“Mene ne zanima gospodin Grmoja. Ja sam pozvao gospodina Petrova ako ima muda da se sa mnom sučeli na javnoj televiziji”, kazao je Ostojić.

Ustvrdio je i kako je siguran da su se na političku scenu vratili oni koji su pripadali paralelnim obavještajnim strukturama i to upravo zahvaljujući ovoj priči, navodeći u tom kontekstu nekadašnjeg ravnatelja SZUP-a Smiljana Reljića iz čijeg doba. među ostalim, datiraju i masovna prisluškivanja novinara, te stručnjaka za sigurnost Enimarka Ponjevića.

Ostojić je spomenuo i Grmojin prijedlog da se nađu u Kotromanovićevom stanu. “On ne bi bio dobrodošao tamo jer niti ne zaslužuje da se s takvom osobom uopće sjedne, a niti da ga se primi u stan”, poručio je Ostojić

 

Konferencija za medije ministra Unutarnjih poslova Republike Hrv

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI