Neovisni novinarski portal
15.1.2021.
UKRATKO
Novi izbori u Općini Murter-Kornati

Novi izbori u Općini Murter-Kornati

Posljednja sjednica Vlade premijera Zorana Milanovića/Foto.HINA/Denis CERIĆ

Vlada je raspustila Općinsko vijeće Murter-Kornati jer nije donijelo proračunu za 2016. godinu. Novi izbori za 90 dana i za zamjenika župana.

Dva grada i 8 općina nisu donijele proračun za ovu godinu ni odluke o privremenom financiranju, pa je Vlada donijela odluku o raspuštanju gradskih odnosno općinskih vijeća, a nakon isteka žalbenog roka raspisuju se izbori. Uz Općinu Murter-Kornati novi izbori, za tri mjeseca, održat će se i u gradovima Nova Gradiška i Novalja, te općinama Ražanac, Kolan, Kalnik, Ližnjan-Lisignano, Cestica, Matulji i Gvozd.
Izbori se moraju raspisati i za zamjenika župana Šibensko-kninske županije iz reda srpske nacionalne manjine, najavio je ministar uprave Arsen Bauk.
Članovima uprava, nadzornih i upravnih odbora te upravnih vijeća u trgovačkim društvima od strateškog značaja i onima u kojima država ima većinsko vlasništvo, tehnička je Vlada na svojoj posljednjoj sjednici privremeno produžila članstvo dok nova Vlada ne izabere i imenuje nove članove.
Danas prihvaćenim zaključkom se također preporuča svima kojima je privremeno produženo članstvo da mandate stave na raspolaganje novoj Vladi sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti, odnosno u roku 15 dana od stupanja na dužnost nove Vlade.
Za namirenje troškova nastalih zbrinjavanjem migranata, Vlada je danas odobrila gotovo 18, 4 milijuna kuna iz proračunskih zaliha. Od toga 13,4 milijuna kuna Ravnateljstvu za robne zalihe, 4 milijuna kuna Ministarstvu unutarnjih poslova te gotovo 955 tisuća kuna Crvenom križu.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI