Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
KULTURA
Najavljen prvi vikend animacije u Šibeniku – Animation Shots

Najavljen prvi vikend animacije u Šibeniku – Animation Shots

Projekt ‘Animation Shots’ najavit će tradicionalni Supertoon festival u Šibeniku.

SUPERTOON1
Organizatori Supertoon festivala najavljuju vikende animacije u Šibeniku, pod nazivom “Animation Shots”, u sklopu kojih će se, šest mjeseci uoči festivala,  prikazivati izbor animiranih filmova s renomiranih europskih festivala i zemalja partnera. Prvi takav vikend je 6.-7. veljače, a programom je posvećen Poljskoj te donosi retrospektivu poljske animacije čije prikazivanje je omogućio Stoptrik festival.

Animation Shots pratiti će i razgovori s ljudima zaslužnim za vikend program. Ovaj puta to će biti Olga i Michal Bobrowski, umjetnički i programski direktori Stoptrik festivala. Nakon razgovora bit će prikazani dragulji stop-motion animacije s prošlogodišnjeg izdanja festivala. U kasnom večernjem programu za ljubitelje glazbe i animacije očekuju se projekcije stop-motion muzičkih videa, izbor iz Supertoon arhive.

U sklopu prvog vikenda animacije u Šibeniku bit će organizirana i dječja radionica animacije. Voditelj radionice će biti Marko Zdravković-Kunac, osnivač i dugogodišnji voditelj pulske Filmske tvornice, u čijem sklopu vodi Školu animiranog filma te Radionicu filmske medijske kulture u osnovnoškolskoj nastavi. Marko je ujedno i dugogodišnji voditelj dječjih radionica na Supertoonu.

Vikend animacije Animation Shots događat će se, dakle, 6. i 7. veljače u Studiju galerije sv. Krševana u Šibeniku, a raspored programa je sljedeći:

SUBOTA (6. veljače)
16 – 18 – DJEČJA RADIONICA ANIMACIJE
20 – 21 – RETROSPEKTIVA POLJSKIH KRATKIH ANIMIRANIH FILMOVA
21 – 23 – RAZGOVOR S OLGOM I MICHALOM BOBROWSKI, umjetničkim direktorima STOPTRIKA
23 – 24 – PROJEKCIJE STOP-MOTION MUZIČKIH VIDEA
NEDJELJA (7. veljače)
10 – 12 – DJEČJA RADIONICA ANIMACIJE
12 – 13 – PROJEKCIJE POLJSKOG ANIMIRANOG SERIJALA ZA DJECU: LOLEK I BOLEK

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI