Neovisni novinarski portal
21.1.2021.
UKRATKO
Murterska premijera predstave “Mali kalafat”

Murterska premijera predstave “Mali kalafat”

DSC_6629

Iz predstave Mali Kalafat /Foto; Udruga Argonauta

Učenici OŠ Murterski škoji ovog će petka, u kino dvorani Žut s početkom u 19 sati, premijerno izvesti predstavu „Mali kalafat“. Predstava je nastala u sklopu projekta Arheološko blago Colentum 4, kojeg provodi udruga Argonauta s ciljem revitalizacije  dramskog amaterizma Murtera te valorizacije arheološkog nalazišta Colentum.

Kao dio projekta, u listopadu prošle godine, započela je Mala škola kazališta u kojoj 30-ak murterskih osnovnoškolaca uči osnove glume i dramskog nastupa, a podučava ih redatelj, dramski pisac i voditelj Dramske scene Virko,  Sergej Mioč.
Nakon izvedbe Malog Kalafata, započinju  pripreme za novu predstavu, Kvintovo blago, koja će premijerno biti izvedena u svibnju. Za razliku od prethodne svi glumci u predstavi će biti učenici jer je jedan od ciljeva projekta pomladiti dramski amaterizam Murtera.
U  predstavi  Kvintovo blago, kako najavljuju iz udruge Argonauta,  kao rekvizit će se koristiti  karta s blagom, koja će  biti poveznica sa stvarnom turističkom kartom “Upoznaj tajne Colentuma” . Naime, u sklopu projekta izrađena je prva turistička karta arheološkog nalazišta Colentum na kojoj su  ucrtane staze, vidikovci, arheološke i kulturne znamenitosti na području brda Gradina.  Nakon premijere karta će biti distribuirana u turističkoj zajednici općine,  turističkim agencijama otoka Murtera i Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije.
Udruga Argonauta ovaj projekt provodi u partnerstvu sa Općinom Murter-Kornati,  OŠ Murterski škoji, TZO Murter-Kornati te Dramskom scenom Virko. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU projekt podupire s iznosom od 25 tisuća kuna.
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI