Neovisni novinarski portal
30.10.2020.
POLITIKA
Mijo Crnoja: Samo uz Crkvu i Boga možemo napraviti prave stvari

Mijo Crnoja:
Samo uz Crkvu i Boga možemo napraviti prave stvari

Ministar Crnoja preuzeo Ministarstvo branitelja

Ministar Crnoja preuzeo Ministarstvo branitelja/Foto;HINA/Damir Senčar

Novi ministar branitelja Mijo Crnoja preuzeo je u ponedjeljak Ministarstvo branitelja poručivši kako želi biti ministar svih branitelja te da će mu prvi potez biti zaustavljanje razdvajanja mirovina.

Prije ulaska u Ministarstvo, Crnoju, koji je stigao u pratnji više branitelja, srdačno su dočekali prosvjednici iz šatora, a prije primopredaje Crnoja je zapalio svijeću i pomolio se ispred spomenika Nevenki Topalušić, braniteljici koja je umrla u prvim danima prosvjeda.
– Želim i hoću biti ministar svih hrvatskih branitelja, bez obzira na vjeru ili naciju – kazao je Crnoja nakon primopredaje u ministarstvu zahvalivši bivšem ministru Predragu Matiću i njegovu timu na dosadašnjem radu.
Navevši kako se se do sada nije dovoljno vodilo računa o dragovoljcima drugih nacija koji su branili Hrvatsku, Crnoja je kazao da je među hrvatskim braniteljima bilo i 10.500 Srba te velik broj Bošnjaka, Albanaca i drugih nacionalnosti.
Najavio je da će mu jedna od prvih mjera koju će zatražiti na Vladi biti zaustavljanje razdvajanja mirovina na dio ostvaren prema posebnom propisu i dio mirovine ostvaren na temelju radnog staža.
– Dragi moji suborci, zahvaljujem. Drago mi da ste ovdje sa mnom. Ovo je i vaše ministarstvo. Moramo raditi na prosperitetu branitelja, nije dovoljno da su prava na papiru , već da ih se ostvari i dobije. Ne mora netko iz Dubrovnika tu dolaziti da ostvari prava. Samo uz Crkvu i Boga možemo napraviti prave stvari. Svi očekuju da će se riješiti njegovo pitanje. Ne može se dogoditi da branitelji nemaju vrata na kući, a izdajemo milijune kuna za štampanje knjiga o NOB-u. Zajedno ćemo uspjeti u svemu –  kazao je Crnoja.

Matićevo triput “Zbogom braniteljima”

Bivši ministar branitelja Predrag  Matić je  tri puta poručio: “Zbogom branitelji”. Prvo, tihoj većini hrvatskih branitelja koja radi, od kojih dio ne dobiva plaću za svoj rad i koji još uvijek sanjaju Hrvatsku za koju su se borili.
– Tri puta zbogom braniteljima. Većina ih je pravih, i dalje sanjaju Hrvatsku koju još žele. Zbogom dijelu prosvjednika. Branitelji, izmanupulirani ste, već više puta od istih ljudi. Nažalost, to nije posljednji put. I treće zbogom onima koji nisu odoljeli da me vrijeđaju. Upućivali prijetnje meni i obitelji, i njima zbogom. Ima i onaj nastavak iz klipa “Savo iz Kikinde”, za ostatak kliknite na YouTube – rekao je Matić, koji je najavio da će danas na svoju odgovornost prekinuti policijsku zaštitu.
Prosvjednici su pak Matiću pred ulazom u Ministarstvo ostavili fotelju s porukom “Fotelja ti je toliko draga, ponesi je”, i ispratili ga zvižducima.

Poruka bivšem ministru Matiću/Foto: HINA/ Damir SENČAR

Registar izdajnika nacionalnih interesa
Na upit o najavi objave registra izdajnika nacionalnih interesa, Crnoja je odgovorio kako taj registar neće izrađivati njegovo ministarstvo, već zakonodavne i pravosudne institucije koje se time trebaju baviti. Crnoja smatra da, ako je objavljen Registar hrvatskih branitelja, zašto se ne bi objavili i svi drugi registri – registri privatizacije, registri agresora na Hrvatsku i sl.
Nakon primopredaje prostorije Ministarstva blagoslovio je sisački biskup Vlado Košić.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI