Neovisni novinarski portal
29.10.2020.
SCENA
Calexico

Kultni Calexico najavljuje SuperUho festival

Calexico

Šibenik je počeo polako uviđati što propušta, a Zagreb čemu se može radovati.

Calexico

Calexico

SuperUho festival za koji smo proteklog tjedna doznali da seli iz Šibenka, dobio je danas prvi potvrđeni najavni koncert. U zagrebačku Tvornicu kulture, 6. svibnja, dolazi Calexico, kultni indie-folk sastav, koji će na taj način najaviti SuperUho, čiji se izvođači još ne znaju, a o točnoj lokaciji i dalje samo nagađa.

Calexico je Šibenik već ugostio, naravno na Terraneu festivalu, još jednoj ljutoj rani šibenske turističko-kulturne ponude. U Zagrebu su zadnji put bili prije tri godine, a sad se vraćaju promovirajući novi album “Edge of the Sun”.

Uz mnoštvo već napisanih hvalospjeva, ovaj je album rezultirao i dosad najvećim komercijalnim uspjehom grupe koja se tako, u prvom redu zahvaljujući iznimnoj prodaji u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, krajem travnja prošle godine popela među 30 najprodavanijih izvođača u svijetu.

Dvadeset je godina već prošlo od kad su multiinstrumentalisti Joey Burns i John Convertino, dvojac koji čini jezgru Calexica, započeli zajednički rad te tako uzajamnu strast prema spaghetti western filmskoj glazbi Ennia Morriconnea, kao i prema jazzu pedesetih i šezdesetih, te surf rock i country glazbi, pretvorili u neke od najljepših glazbenih ostvarenja izniklih unutar američke glazbe protekla dva desetljeća.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 120 kuna mogu se od 1. do 7. veljače kupiti u zagrebačkim dućanima Dirty Old Shop i Rockmark ili naručiti preko njihovih web-prodaja. Nakon toga će im cijena biti 140 kuna, a na samom ulazu će koštati 170 kuna. Ulaz se otvara u 20, a koncert počinje u 21 sat.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI