Neovisni novinarski portal
30.10.2020.
SCENA / UKRATKO
Koncert posvećen Davidu Bowieju bit će održan u Carnegie Hallu

Koncert posvećen Davidu Bowieju bit će održan u Carnegie Hallu

Koncert će okupiti mnoge glazbene zvijezde, a dogodit će se 31. ožujka.

david-f

Vijest o smrti Davida Bowieja nemalo je iznenadila svijet, no redovi su se brzo zbili. The New York Times je danas, nekoliko sati nakon što je britanski glazbeni velikan napustio ovu dimenziju, objavio detalje velikog koncerta koji će biti održan u Bowiejevu čast.
Tribute koncert dogodit će se u čuvenom Carnegie Hallu na Manhattanu, nekoliko blokova od mjesta gdje je Bowie i preminuo. Datum je 31. ožujak, a dosad su svoje nastupe potvrdili The Roots, The Mountain Goats, Cyndi Lauper, Perry Farrell, Jakob Dylan i Ann Wilson, pjevačica grupe Heart. Popis će sigurno još rasti, a svim glazbenicima na bini koordinator će biti producent Tony Visconti, dugogodišnji Bowiejev suradnik.
Zarada od ulaznica bit će uplaćena na račune humanitarnih organizacija Young Audiences New York, Little Kids Rock, Church Street School of Music, Center for Arts Education, American Symphony Orchestra i Grammy in the Schools.
Podsjetimo, David Bowie je jučer, 10. siječnja, preminuo nakon jednoipolgodišnje borbe s opakom bolešću. Prije tri dana proslavio je 69. rođendan, kada mu je objavljen i posljednji ačbum „Blackstar“. – Njegova smrt ne razlikuje se od njegovog života, to je umjetničko djelo. Snimio je ‘Blackstar’ za sve nas kao poklon. Godinama sam znao da će to učiniti. Samo što nisam bio spreman na to – rekao je Tony Visconti, Bowiejev dugogodišnji prijatelj, suradnik i producent još od 1969. i ploče “Space Oddity”.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI