Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
POLITIKA
Kompenzacija komunalne naknade je sramota

Kompenzacija komunalne naknade je sramota

ivan rajić

Vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Šibenika, Ivan Rajić/Foto J.Krnić

 

Pogoduje se bogatima na račun svih ostalih poduzetnika i građana te dovodi u pitanje buduća naplata komunalne naknade u Šibeniku, poručio je gradski vijećnik SDP-a, Ivan Rajić sa današnje konferencije na novinare na kojoj je SDP prozvao  gradsku upravu Šibenika zbog kompenzacije duga za komunalnu naknadu.

Podsjećamo, dug od 40 tisuća kuna za komunalnu naknadu, trgovači lanac Konzum je, krajem prošle godine, kompenzirano na način da su zaposlenici gradske uprave Šibenika, njih stotinjak, dobili bonove u vrijednosti 400 kuna. Sama kompenzacija, kao jedna od mogućnosti za rješavanje duga, za SDP  ne bi bila sporna da se ne radi o komunalnoj naknadi, kazao je na konferenciji za novinare gradski vijećnik SDP-a, Ivan Rajić.
On smatra kako ovakva,  dosad nezabilježena, praksa u radu gradske uprave može dovesti u pitanje buduću naplatu komunalne naknade.
– Vrlo brzo će se pokazati da će i ostali poduzetnici podnositi takve zahtjeve i gdje smo onda. Grad Šibenik  naći će se u situaciji da neće imati mogućnosti ubirati sredstva komunalne naknade – kazao je Rajić.
Pozivanje na zakonitost takvog financijskog aranžmana od strane gradskih čelnika je licemjerno i graniči sa ludošću, smatraju u gradskom SDP-u, te napominju  kako su pretvorda i privatizacija, početkom devedesetih, također bile legalne, ali su isto tako  bile i legalna pljačka građana.
– Šalje li gradska vlast poruku građanima  da svoj dug za komunalnu naknadu mogu rješavati poklon bonovima na kraju godine –  pitao je Ivan Rajić, te dodao kako nije jasno zašto gradska uprava u slučaju Konzuma nije pokrenula postupak ovrhe kao što to inače čini u slučaju svakog drugog dužnika.
– Plaćanje komunalne naknade zakonska je obveza svih fizičkih i pravnih osoba na području Šibenika, koju bez obzira na primanja uredno plaćaju, dok je neki daleko bogatiji kod šibenske gradske uprave uspijevaju nadoknaditi kompenzacijom. Je li ovo način kojim gradonačelnik Šibenika ispunjava svoje predizborno obećanje o pomoći poduzetnicima na način da pogoduje podobnim pojedincima, a sve na račun ostalih poduzetnika kojima je u svom mandatu oduzeo milijune 100% povećanjem komunalne naknade  – zaključio je SDP-ov vijećnik Ivan Rajić.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI