Neovisni novinarski portal
20.1.2021.
POLITIKA
HDZ-ovac Glasnović traži lustraciju u hrvatskim medijima

HDZ-ovac Glasnović traži lustraciju u hrvatskim medijima

Druga sjednica 8. saziva Hrvatskog sabora

Saborski zastupnik Željko Glasnović/Foto:HINA/Damir Senčar

HDZ-ov zastupnik Željko Glasnović u Saboru je zatražio lustraciju u medijima, za koje je rekao kako su najveća prepreka istinskoj demokraciji u Hrvatskoj.

Glasnović je to kazao replicirajući Peđi Grbinu (SDP), koji je u raspravi o prijedlogu novog poslovnika povjerenice za informiranje kazao kako je njezin ured danas potrebniji nego ikada, a u prilog toj tezi naveo je da su novinari u srijedu satima čekali informaciju sa sastanka u Vladi te kako im je pritom isključeno grijanje.
– Najveća prepreka istinskoj demokraciji u Hrvatskoj su mediji – replicirao mu je Glasnović, tražeći lustraciju u medijima.
– Ne mogu ljudi s kodnim imenima ‘Gizela’ i ‘Olivier’ predstavljati hrvatske medije. Oni su danas doajeni istraživačkog novinarstva. To je sramotta za državu, bez lustracije od ove države neće biti ništa – kazao je Glasnović.
Grbin mu je odgovorio kako ono što je HDZ-ov zastupnik iznio “nije dostojno Hrvatskog sabora”.
– Vi ste danas zastupnik, kao i ja i pozivam vas da ovo što ste rekli pretočite u jedan dokument, primjerice zakon o lustraciji i da ga uputite u proceduru, da to raščistimo jednom za svagda – kazao je Peđa Grbin.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI