Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
KULTURA
HDDU svojim članovima: ‘Političko istupanje činite na svoju osobnu odgovornost’

HDDU svojim članovima:
‘Političko istupanje činite na svoju osobnu odgovornost’

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika današnjim je priopćenjem izazvalo buru nezadovoljstva među članstvom.

hddu
Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU) je strukovna udruga –  umjetnička, nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija, stoji u uvodu priopćenja HDDU-a kojega potpisuje predsjednik Slavko Juraga.
“HDDU poštuje legitimno izabranu Vladu RH koja je potvrđena 22. siječnja 2016.g. u Saboru RH, najvišem zakonodavnom tijelu Republike Hrvatske”, piše nadalje u proglasu kojega su glumci i ostali dramski umjetnici dobili e-mailom.
“Tijekom 25-godišnjeg postojanja samostalne Republike Hrvatske, HDDU nikada nije osporavalo niti je izražavalo svoj stav o izabranom ministru kulture RH”, nastavlja se, te se podsjeća članove “da svako ekstremno svjetonazorsko i političko istupanje u javnosti čine isključivo u svoje ime i na svoju osobnu odgovornost”.
“Molimo svekoliku hrvatsku kulturnu i političku javnost, kao i sve naše članove, da se ubuduće suzdrže od neprimjerenih i neciviliziranih istupa i reagiranja, sukladno svim pozitivnim postignućima europske demokratske prakse”, stoji na kraju priopćenja koje je, kako se navodi, potaknuto “prijedlogom nekih članova da se HDDU očituje o peticiji protiv izbora ministra kulture RH, Zlatka Hasanbegovića.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI