Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
Sport
Ekipa Murter Sailing Teama pobjednici flotne regate u Šibeniku

Ekipa Murter Sailing Teama pobjednici flotne regate u Šibeniku

Posada Tonka Rameše je nakon dva dana jedrenja odnijela pobjedu na WSC Fleet Race Cupu.

WSC Sibenik fleet cup 2016

Po prekrasnom danu i umjerenom maestralu dovršena je prva ovogodišnja flotna regata WSC Fleet Race Cup 2016. Pred šibenskom rivom, u organizaciji Wave Sailing Teama, natjecalo se sedam posada, a ukupnu pobjedu odnijela je ekipa Tonka Rameše, Murter Sailing Team.
Nakon jučerašnje pobjede u Grupi A, poslije tri održana lova, jedrilica pod ravnanjem Tonka Rameše i danas je briljirala. Tri pobjede od ukupno četiri današnja plova u „velikom finalu“ bile su i više nego dovoljne za prvo mjesto.
Drugo mjesto u ukupnom poretku zauzela je posada Stjepana Vitaljića, koja je prethodno osvojila prvo mjesto u Grupi B. Treće i četvrto mjesto u „velikom finalu“ pripalo je posadi Frane Barbierija (Squalo Bianco Racing), odnosno posadi Simona Trive (Prototip Šibenik). U „maloj finalu“ poredak je: WSC Team (Teo Piasevoli), Moruzgva Team (Damir Desabota) i She Team (Ana Gojčeta).
Danas osvojeni bodovi zbrojit će se s plasmanima na iduće tri flotne regate te će se na temelju svih rezultata dobiti posade koje će nastupiti na završnom velikom finalu u rujnu ove godine.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI