Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
GOSPODARSTVO
Država sufinancira tvrđavu Barone s bespovratnih 1,6 milijuna kuna

Država sufinancira tvrđavu Barone s bespovratnih 1,6 milijuna kuna

radovi na tvrđavi Barone

Iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Gradu Šibeniku dodijeljeno je bespovratnih 1,6 milijuna kuna za uređenje i tvrđave Barone. Fond predstavlja izravnu pomoć u sufinanciranju vlastitog udjela korisnicima kojima su dodijeljena EU sredstva u okviru programskih razdoblja 2007. – 2013. te 2014. – 2020. Procijenjena godišnja vrijednost Fonda je oko 150 milijuna kuna.
– Podrška Državnog proračuna u provedbi projekata na lokalnoj razini od iznimne je važnosti, pa i onda kada je riječ o projektima koji se financiraju sredstvima – kazao je gradonačelnik Željko Burić.
Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini osnovan je s ciljem pomoći općinama, gradovima i županijama u povećanju korištenja sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, ali i s ciljem jačanja njihove konkurentnosti.
Uređenje tvrđave Barone uključuje restauraciju, revitalizaciju i održivo korištenje ovog spomenika kulturne baštine, te stvaranje atraktivnog izletničkog lokalitet.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI