Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
KOMENTARI / POLITIKA
Darinko Kosor - (Foto TRIS/H. Pavić)

Dragulj dana… Darinko Kosor:
Smanjena plaća od 15.000 kuna je križ, a ne nagrada

Darinko Kosor - (Foto TRIS/H. Pavić)
Darinko Kosor - (Foto TRIS/H. Pavić)

Darinko Kosor – (Foto TRIS/H. Pavić)

Mentalni sklop i moralna načela značajnog broja domaćih političara na neki način su razboritijem dijelu domaćeg naroda već odavno poznata.  Posve jezgrovito ih je na neki način objasnio i Darinko Kosor (HSLS), nakon današnjeg sastančenja Domoljubne koalicije.

–  Biti ministar za smanjenu plaću od 15.000 kuna samo je ‘križ’, a ne nagrada. Divim se ljudima koji će biti ministri – poručio je, te ocijenio kako biti ministar u Hrvatskoj ne znači nagradu, kako izvještava HINA.
 Nešto ranije je sličnu skromnost i svijest o tome kako živi glavnina biračkog tijela izrazio i Orsat Miljenić (SDP), komentirajući navodnu eventualnu mogućnost smanjenja saborskih plaća.
–  Ukoliko se smanje plaće saborskim zastupnicima potražit ću novi posao. Ja živim od plaće. Imam troje djece koju treba prehraniti –  rekao je ministar novinarima, a prenijela HINA.
Odlazak na skijanje Željka Reinera (HDZ) s pratnjom dvaju vozila s rotirajućim plavim svjetlima već dva dana rotira pučanstvo, premda nitko nije objasnio kako to da dužnosnika kojega specijalna služba MUP-a štiti s dva vozila vozi supruga – u osobnom automobilu.
Mostaši su pak bili ponosni jer njihov čelnik B. Petrov nije išao na skijanje na Kupres s rotirkama, nego bez njih.
No i to bi se moglo promjeniti, s obzirom da su Mostovci bacili oko na MUP, što bi neke od njih također uskoro moglo pretvoriti u štićene osobe, pa će i oni moći na dječje rođendane, plaže i šopinge – s rotirkama.
Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI